Black Friday 2019: Η επίσημη μέρα καταναλωτικής «ακολασίας» πλησιάζει

Η Black Friday θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Ελλάδα, μετά και τη μεγάλη επιτυχία που έχει η συγκεκριμένη εκπτωτική ημέρας από τα ελληνικά καταστήματα, πολυκαταστήματα, διαδικτυακές επιχειρήσεις και e-shop.

 

Η φετινή ημερομηνία έχει οριστεί για τις 29 Νοεμβρίου, όπως ισχύει και για το εξωτερικό απ’ όπου έλκει και την καταγωγή του το συγκεκριμένο «έθιμο» αγοραστικού «οργασμού».

 

Πώς ξεκίνησε η Black Friday

Πώς όμως ξεκίνησε και πού η περίφημη Black Friday (Μαύρη Παρασκευή); Πρόκειται, ουσιαστικά, για την ημέρα που ξημερώνει μετά την πατροπαράδοτη αμερικανική γιορτή της Μέρας των Ευχαριστιών.

 

Είναι η πάντοτε η τέταρτη Παρασκευή του μήνα Νοέμβρη, μιας και ακολουθεί τη Μέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day), που γιορτάζεται την 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου.

 

Πότε είναι η Black Friday 2019

Παραδοσιακά, θεωρείται η πρώτη μέρα της Χριστουγεννιάτικης Αγοραστικής Περιόδου, συνδυασμένη πάντοτε με μεγάλες προσφορές κι εκπτώσεις, κάνοντας τους καταναλωτές, κυρίως στις ΗΠΑ και την Ασία, να διανυκτερεύουν κατά χιλιάδες έξω από τα πολυκαταστήματα, που ανοίγουν ξημερώματα.

 

Αλλά και στη χώρα μας, η Black Friday έχει συνδυαστεί στην ελληνική καταναλωτική συνείδηση με σημαντικές προσφορές κι εκπτώσεις και οι Έλληνες αγοραστές σπεύδουν κι αυτοί να κάνουν τις αγορές τους.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα σχετικά στοιχεία για το 2018 εμφανίζουν άνοδο 1.141% στις πωλήσεις στην Ελλάδα κατά τη Black Friday, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες καθημερινές. Οπότε, επιχειρήσεις και καταναλωτές στην Ελλάδα ανυπομονούν για την Black Friday 2019, που φέτος θα είναι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

 

Οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν ν’ αγοράζουν κατά τη διάρκεια της Black Friday:

είδη ένδυσης

υποδήματα

καλλυντικά και αρώματα

ηλεκτρονικά είδη και οικιακές συσκευές

Ενώ, το μέσο εισόδημα που αναμένεται να ξοδέψουν οι Έλληνες καταναλωτές σε φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα φτάνει στα 242 ευρώ/άτομο.

 

Συνεπώς, κάντε την έρευνα αγοράς σας και ξεχυθείτε στα καταστήματα αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά! Αγοράστε υπεύθυνα!

 

enikonomia.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ