Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου: Η... πρώτη φορά και η επόμενη ημέρα!

Εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση σύσσωμης της αντιπολίτευσης (πλην του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης) να μην δώσει το παρών στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων επρόκειτο να συζητηθεί και ο προϋπολογισμός του νέου έτους.

 

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση, που η αντιπολίτευση κάνει στην ουσία "χρήση" της δύναμής της, αφού στην περίπτωση που δεν παρευρεθούν τα μέλη της, δεν μπορεί να διεξαχθεί η συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κλεισθένη, για την ύπαρξη απαρτίας και με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων, τα παρόντα μέλη του ΔημοτικούΣυμβουλίου, πρέπει να είναι περισσότερα από τα απόντα. Συγκεκριμένα, στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να υπάρξει η ελάχιστη απαιτούμενη απαρτία ώστε να αρχίσει η συνεδρίαση, πρέπει να παρευρίσκονται τουλάχιστον 14 μέλη.

 

Οι παρατάξεις που έχουν ενημερώσει ότι θα απουσιάσουν, κατέχουν 17 θέσεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, θα απουσιάσουν οι: Μαρία Πρωτοπαππά, Σωτήρης Νικολάου, Παναγιώτης Πέτρου, Θύμιος Σακελλαρίου, Γιώργος Κοντός, Θανάσης Γεωργίου, Κώστας Λογοθέτης, Θανάσης Μουζάκης, Δημήτρης Δέδες, Θοδωρής Πετρου, Γιάννης Καραπανάγος, Κασσιανή Κόντη, Κώστας Σταυρόπουλος, Δημήτρης Βασιλείου, Βασίλης Βασιλείου, Κωστής Ζερβός και Αλκιβιάδης Δρίτσας.

 

Αν τα μέλη της αντιπολίτευσης δεν δώσουν τελικά το παρών, όπως αναμένεται, η συνεδρίαση θα αναβληθεί και θα οριστεί για άλλη ημέρα.