“Έφυγε” από την ζωή το στέλεχος του ΚΚΕ στην Κορινθία Ειρήνη Ακαρέπη

Ένα από τα ιστορικά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στην Κορινθία, η Ειρήνη Ακαρέπη, έφυγε ξαφνικά απο την ζωή στα 66 της χρόνια, την περασμένη Δευτέρα. Η κηδεία της έγινε στο Αίγιο και έδωσαν το παρών πολλοί φίλοι της και στελέχη του ΚΚΕ απο την Πελοπόννησο, αλλά και την Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 

Την Ειρήνη Ακαρέπη σκεπασμένη με τη σημαία του Κόμματος, με τον «Ριζοσπάστη» να τη συντροφεύει στο τελευταίο της ταξίδι και τους συντρόφους της σε θέσεις τιμητικής φρουράς στο πλάι της, αποχαιρέτησε ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

 

Η Ειρήνη Ακαρέπη γεννήθηκε το 1953. Μεγάλωσε σε οικογένεια αντιστασιακών και το 1973 εντάχθηκε στην Αντι-ΕΦΕΕ, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Το 1974 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1976 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης με συνέπεια και ανιδιοτέλεια στις Οργανώσεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ανέπτυξε πλούσια δράση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και στην ΟΓΕ.

 

Τον Σεπτέμβρη του 1977 διορίστηκε στην Κόρινθο. Συμμετείχε από διάφορες θέσεις στην ΚΟ Κορινθίας, αλλά και στο κίνημα, όπως Γραμματέας της Αχτίδας στο Δημόσιο και την Κοινή Ωφέλεια, μέλος της ΝΕ Κορινθίας με χρέωση στη γυναικεία δουλειά και τον πολιτισμό. Το 1998 υποβάλλεται σε μεταμόσχευση νεφρού. Το 2000 ανέλαβε Γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας, όπου έμεινε έως το τέλος του 2008.

 

Το 2010 συνδέθηκε στην ΚΟ Αχαΐας και συμμετείχε στο Γραφείο Περιοχής της Οργάνωσης Πελοποννήσου. Μέχρι σήμερα ήταν στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και στην Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας, Γραμματέας της ΚΟΒ Αιγίου. Παράλληλα, ήταν δραστήρια στην Ομάδα Γυναικών Αιγίου.

 

korinthia.net.gr