Είναι όντως χωματερή η θάλασσα του Λουτρακίου; Απάντηση σε Λουτρακιώτικο blog

«Στο κυνήγι 'πελατών', blog στο Λουτράκι δυσφημεί εθελοντικές δράσεις καθαρισμού βυθού και ακτών»

 

«Όχι κύριοι του blog η θάλασσά μας δεν είναι χωματερή γιατί εμείς προσπαθούμε να την διατηρούμε καθαρή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου / Loutraki Dive Club σε Δελτίο Τύπου - απάντηση σε τοπικό blog.

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου

 

«Παγκόσμια Πρωτιά !!!

 

Στο κυνήγι ‘’πελατών’’, Blog στο Λουτράκι δυσφημεί εθελοντικές δράσεις καθαρισμού βυθού και ακτών ….. !

 

Μόνο οργή ! H θάλασσά μας δεν είναι χωματερή κύριοι Αυτοδύτες του Λουτρακίου, ήταν η επικεφαλίδα του ανυπόγραφου άρθρου σε Blog του Λουτρακίου που αφορά τον Όμιλο Αυτοδυτών Λουτρακίου!

 

Όχι κύριοι του Blog H θάλασσά μας δεν είναι χωματερή γιατί εμείς προσπαθούμε να την διατηρούμε καθαρή!

 

Η πραγματικότητα όμως μιλάει από μόνη της!

 

Ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου έχει στο ενεργητικό του 128 δράσεις καθαρισμού βυθού και ακτής σε Κορινθιακό και Σαρωνικό! Έχουμε ανελκύσει 31.7 τόνους ή 29.492 αντικείμενα από τους βυθούς, έχουμε κάνει παρουσιάσεις σε σχολεία και σε ημερίδες με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού! Τόσο διαρκής και συστηματική δράση δεν γίνεται πουθενά αλλού, παρά μόνο στο Λουτράκι και αυτό μεταξύ άλλων θα έπρεπε να γίνει σημαία προώθησης και διαφήμισης του τόπου μας!

 

Στις θάλασσες και ωκεανούς όλου του πλανήτη καταλήγουν ετησίως 8 με 10 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών σκουπιδιών, στην μεσόγειο υπολογίζεται ότι επιπλέουν 250δις θραύσματα πλαστικών . Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι θάλασσες ολόκληρου του πλανήτη ασφυκτιούν από τα σκουπίδια μας, δεν είναι πρόβλημα μόνο τοπικό. Στο Λουτράκι όμως υπάρχουν κάποιοι που καθαρίζουν τους βυθούς και την παραλία! Είναι περισσότερο διαφήμιση παρά δυσφήμιση το ότι παραδίδουμε καθαρές παραλίες και βυθούς!

 

Σε κάθε ανάρτηση δράσεων που κάνουμε πάντα τελειώνουμε με το ακόλουθο: Προστατεύουμε αυτό που αγαπάμε, Σεβόμαστε το περιβάλλον, Σταματάμε να ρυπαίνουμε!!! Κοινοποιήστε τις δράσεις μας, ευαισθητοποιήστε τους γύρω σας!!!!

 

Στις επόμενες γενιές χρωστάμε έναν καθαρό πλανήτη, δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι. Το έργο που παράγει ο Όμιλος Αυτοδυτών είναι αδιαμφισβήτητο και ανταποδοτικό προς το γενικό σύνολο! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε οποιοδήποτε blog να υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια για ίδιον όφελος.

 

 

Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα, ειδικά σε εκείνους που μόνοι τους αναιρούνται από τα ίδια τους άρθρα! Στις 23/3/2017 δημοσίευαν: Τιμή για το Λουτράκι για δύτες που καθάριζαν βυθούς από σκουπίδια σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, 26/3/2018 δημοσιεύουν: Μόνο οργή! H θάλασσά μας δεν είναι χωματερή πάλι για δύτες που καθαρίζουν βυθούς από σκουπίδια σε κανάλι εθνικής εμβέλειας! Τι δεν καταλαβαίνουμε; Η Τιμή δεν πούλησε (4 σχόλια) η Οργή (53 σχόλια) τεράστια διαφορά!

 

Το μόνο που άλλαξε από πέρυσι μέχρι εφέτος είναι η αγωνία για προσέλκυση κοινού! Προτίμησαν λοιπόν να αναρτήσουν ένα ανυπόγραφο άρθρο, με αναλήθειες να παραπλανήσουν το κοινό τους και να κερδίσουν τα πολυπόθητα κλικ.

 

Οι ίδιοι που κόπτονται για την καλή φήμη και αγαπούν το Λουτράκι δημοσιεύουν την Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, Σωλήνες αμιάντου στην παραλία Λουτρακίου ενώ οι φορείς κωφεύουν! Συνεχίζουν την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 (μέσα στην τουριστική σεζόν) ΣΟΒΑΡΟ! Δείτε τι υπάρχει στη θάλασσα του Λουτρακίου (πάλι για τους σωλήνες αμιάντου)! Μιλάνε για επικίνδυνο τοξικό και καρκινογόνο υλικό, θεωρούν ότι αυτό ήταν διαφήμιση;

 

Οι Αυτοδύτες καταδυθήκαμε στο σημείο, ερευνήσαμε, πήραμε δείγματα και αναρτήσαμε «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Άνθρακες ο θησαυρός"», «ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ δεν έχουν με τις αβάσιμες και επικίνδυνες για την οικονομική ζωή, άλλα και την εικόνα της πόλης μας καταγγελίες». Αποδείξαμε ότι ο σωλήνας αμιάντου δεν ήταν τίποτε άλλο από πλαστικό. Τους πείραξε;

 

Υπάρχει κάποια λογική πίσω από όλα αυτά; Γιατί αυτή η προσπάθεια δυσφήμισης των Αυτοδυτών; Υπάρχει κάτι άλλο; Εύλογα αναρωτιόμαστε αν οι ίδιοι κάλεσαν το κανάλι, ώστε να δημιουργήσουν ‘’ΕΙΔΗΣΗ’’…… Τροφή για σκέψη για όσους μπορούν να σκεφτούν.

 

Είναι άραγε σώφρον να ακολουθούμε bloggers που δημοσιεύουν αναλήθειες;

 

Στην συνέντευξη που πήραν από τον πρόεδρο του LTO ξαναδημοσιεύουν το άρθρο κυνηγώντας ακόμη περισσότερους ‘’πελάτες‘’. Ο πρόεδρος του LTO, κατά την γνώμη μας, θα έπρεπε να επιφυλαχθεί να απαντήσει, ζητώντας να ενημερωθεί πρώτα από τον Όμιλο Αυτοδυτών Λουτρακίου που είναι μέλος του LTO.

 

Υ.Γ. Στο επίμαχο βίντεο δεν αναφέρουμε πουθενά τις λέξεις Λουτράκι, χωματερή, Όμιλος Αυτοδυτών και η λεζάντα αναφέρει για σκουπίδια στις ακτές του Κορινθιακού.

 

Ο Πρόεδρος
Μπαουράκης Νίκος

 

Ο Γεν. Γραμματέας
Παύλου Γεώργιος»