ΕΚΑΒ: Ανεύθυνες οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Διαψεύδει τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το ΕΚΑΒ, βάσει των οποίων εάν υπήρχε ασθενοφόρο ο δημοφιλής καλλιτέχνης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα σωζόταν.

 

 

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ισχυρίζονται ότι «για ακόμη μια φορά δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου. Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού δεν είχε βάρδια. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για τη ζωή του ασθενούς».

 

 

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι, με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, «το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας. Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Η ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε τον θάνατο του τραγουδοποιού, και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του. Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου».

 

 

Ανεύθυνες καταγγελίες

 

 

Το ΕΚΑΒ μιλά για ανεύθυνους που δεν περίμεναν καν την ιατροδικαστική έκθεση πριν αποφανθούν. «Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».

 

ethnos.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ