Έλληνες οδηγοί: Πρωταθλητές σε βρισιές και οδήγηση χωρίς αποστάσεις ασφαλείας

Τις παρανομίες που συνηθίζουν οι Έλληνες οδηγοί και μάλιστα πιο συχνά από κάθε άλλο λαό της Ευρώπης αποκαλύπτει έρευνα γαλλικής εταιρείας που επικαλείται το ΑΠΕ.

 

Η Ελλάδα και οι Έλληνες οδηγοί κρατούν τα αρνητικά πρωτεία σε:

 

  • Αγενή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της οδήγησης

 

  • Βρισιές κατά την διάρκεια της οδήγησης

 

  • Οδήγηση σε μικρή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα

Ταυτόχρονα βέβαια ο Έλληνας οδηγός, αν και δεν πιάνει την πρωτιά, φαίνεται ιδιαίτερα επιρρεπής στη χρήση κινητού στο τιμόνι, στην οδήγηση στη μεσαία λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου με χαμηλή ταχύτητα, αλλά και στην οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

 

Η έρευνα της γαλλικής εταιρείας IPSOS έγινε σε δείγμα 12.418 ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω στις αρχές του 2019 σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας για την οδήγηση σε Ελλάδα και ΕΕ

 

Στην αγενή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με μέσο όρο 2,5% των οδηγών να έχει αγενή συμπεριφορά. Ακολουθεί η Ιταλία με 2,2%.

 

Προδιάθεση σε επιθετική ανάρμοστη συμπεριφορά δείχνουν οι Ισπανοί (89%), οι Ιταλοί (88%) και οι Έλληνες (87%) μαζί με τους Γάλλους.

 

Στις βρισιές κατά την οδήγηση, η Ελλάδα έρχεται πρώτη με το 71%, των Ελλήνων οδηγών να είναι έτοιμο να ρίξει «γαλλικά». Συμπωματικά, η Γαλλία ακολουθεί με 69% και ακολουθούν στην 3η θέση η Ιταλία και η Γερμανία με 65%.

 

Το κορνάρισμα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αγαπούν πιο πολύ οι Ισπανοί καθώς το 66% των οδηγών αναφέρει ότι θα την χρησιμοποιήσει, ενώ ακολουθεί η Ελλάδα και το Βέλγιο με ποσοστό 63%.

 

Οι προσπεράσεις από τα δεξιά, είναι από τις επικίνδυνες πρακτικές στις οποίες η Ελλάδα δεν κυριαρχεί. Οι Ολλανδοί σε ποσοστό 49% είναι πιθανόν να προσπεράσουν από τα δεξιά και ακολουθούν οι Άγγλοι (σε αυτή την περίπτωση η προσπέραση γίνεται από τα αριστερά) και το Βέλγιο με 42%. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με 39%.

 

Στην οδήγηση με μικρή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση (51%), ενώ πολύ πιο πίσω βρίσκεται η Ιταλία με 37% και η Γερμανία με 36%.

 

Την τάση να κατεβαίνουν από το όχημα για να λύσουν τις διαφορές τους έχουν οι Πολωνοί σε ποσοστό 36%, ενώ τους ακολουθούν οι Ιταλοί με 27% και οι Έλληνες με 22%.

 

Το όριο ταχύτητας ξεπερνούν οι Γάλλοι σε ποσοστό 91%, ενώ δεν ανάβουν φλας κατά τη διάρκεια αλλαγής λωρίδας (61%).

 

Οι Έλληνες έχουν την συνήθεια να οδηγούν με μεσαία λωρίδα ενός αυτοκινητόδρομου με χαμηλή ταχύτητα (76%).

 

Στο Βέλγιο παρά τη σήμανση δεν μειώνουν ταχύτητα (69%).

 

Στην Ελλάδα το 27% των οδηγών οδηγεί στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

 

Τέλος, το 60% των Ελλήνων και των Ιταλών οδηγών παραδέχεται ότι έχει προδιάθεση να μιλήσει στο κινητό τηλέφωνο ενώ βρίσκεται στο τιμόνι.

 

insider.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ