Το ελληνικό Πεντάγωνο διαψεύδει την καταγραφή οποιασδήποτε δραστηριότητας στο Αιγαίο

Κατηγορηματικά διέψευδαν πηγές του ελληνικού Πενταγώνου την καταγραφή οποιασδήποτε δραστηριότητας στο νησί Μικρός Ανθρωποφάς τις τελευταίες ώρες.

 

Ωστόσο εντυπωση προκαλεί η σιγή ασυρμάτου που τηρούν οι Λιμενικές Αρχές αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό κυρίως ως προς την πτυχή για το αν τελικά υψώθηκε ή όχι απ' τους τρείς νεαρούς η σημαία στο συγκεκριμένο νησί. 

 

Γιλντιρίμ: Περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο – Κατεβάσαμε ελληνική σημαία!

 

Νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι γίνονται κάποιες ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και μάλιστα μίλησε για περιστατικό τύπου Ιμίων.

 

«Εχουμε υπόψιν μας ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ενέργειες αύξησης της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας και αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει σημασία που ανήκουν. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογη με αυτή στα Ιμια. Μια προσπάθεια να τοποθετηθεί ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» όπως ανέφερε.

 

Η τουρκικη ακτοφυλακή, έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και κατέβασε την σημαία από εκεί», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Και συνέχισε:«Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων».

 

Ο τούρκος πρωθυπουργός προφανώς αναφέρεται στην κίνηση που έγινε στις 13 Απριλίου από νεαρούς Φουρνιώτες οι οποίοι με φουσκωτό έφτασαν στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και ύψωσαν την ελληνική σημαία. Το θέμα έκανε τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ καθώς η συγκεκριμένη βραχονησίδα είναι μεταξύ των 25 νησιών και 127 βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ