Ένα βίντεο αφιέρωμα στο καλοκαίρι της Ελλάδας - Δείτε το!

Ένα βίντεο-ύμνο για το καλοκαίρι της Ελλάδας δημιούργησε το Discover Greece, η διαδραστική πλατφόρμα-ξεναγός για κάθε μεριά της χώρας, λίγο καιρό προτού οι ζεστοί μήνες και οι ομορφιές τους καταλάβουν τις καρδιές κάθε Έλληνα και ξένου επισκέπτη.

 

 

Το «Oh My Greece! Unlock the Feeling» ξεκινά με την εικόνα ενός νεαρού άνδρα στην παραλία, με φόντο το βαθύ γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας, να λέει «Άκου» και να δίνει τα ακουστικά του σε έναν τουρίστα που έχει επισκεφθεί τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Τότε οι ήχοι και οι μουσικές της Ελλάδας αρχίζουν να τον συνεπαίρνουν και να τον ταξιδεύουν στις καλοκαιρινές διακοπές που ο καθένας θα ήθελε να ζήσει.

 

 

 

 

Εικόνες από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό, από παιδικό παιχνίδι στη φύση και στη θάλασσα κάνουν την αρχή για ένα ιδανικό καλοκαίρι, με τον θεατή να ακολουθεί τον ξένο επισκέπτη σε κάθε δροσερό και μαγικό βήμα. Ένα μικρό κορίτσι του προσφέρει μία φέτα καρπουζιού, «Φάε», ενώ μία κοπέλα τού λέει «Κοίτα», δείχνοντας το κάστρο του νησιού, και η φωνή της αντηχεί σε στιγμές του κρυστάλλινου πελάγους μας, στα ιστιοπλοϊκά και τις ψαρόβαρκες. «Καλώς τον», μία γυναίκα τον καλωσορίζει στο σπίτι της και μια άλλη τον προτρέπει, «Βούτα, βούτα», το ψωμί του στη σαλάτα, φανερώνοντας τη φιλοξενία και γενναιοδωρία της ελληνικής οικογένειας και νοοτροπίας.

 

 

 

 

Ακολουθούν μοναδικές εικόνες της απογευματινής θάλασσας λίγο προτού νυχτώσει, με τα υπέροχα χρώματα του ηλιοβασιλέματος να κάνουν τον επισκέπτη να χαμογελά μαγεμένος. «Ρίξε» και το παιχνίδι με τα παιδιά που παίζουν μπάλα στην πλατεία ξεκινά, ενώ λίγο αργότερα, με το «Έλα» ενός φίλου του, ξεκινά με ανυπομονησία για την εξόρμησή τους στα πλούτη της ελληνικής φύσης. Γεύεται το κρασί μας, μένει σε ένα από τα καταπληκτικά ξενοδοχεία των νησιών, διαβάζει με θέα το κάστρο, περπατά στα δρομάκια και ζει τις παραλίες με τη χρυσή άμμο.

 

 

 

 

«Άκου» λέει ένας κύριος με χαμόγελο ηρεμίας και επίγνωσης και για λίγο το μόνο που ακούγεται είναι ο αγαπημένος μας ήχος των κυμάτων. Το βίντεο επιταχύνει ρυθμό και δείχνει ελληνικές στιγμές• γλέντια, βουτιές, κτήματα, υπέροχες σκηνές που κάνουν τον καθένα να νιώθει μέρος κάτι μοναδικού και πανέμορφου. Οι τελευταίες εικόνες είναι του επισκέπτη σε μία ανεπανάληπτη θέα και οι φράσεις «Oh my Greece» (Ω Ελλάδα μου) και «Unlock the feeling» (Ξεκλείδωσε το συναίσθημα).

 

 

 

 

Το βίντεο ζεσταίνει και προθερμαίνει την ελληνική ψυχή, ενώ πείθει τον κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί και να νιώσει το μοναδικό, ελληνικό καλοκαίρι.

 

 

 

Πηγή: ellines.com