Έως 37 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος την Τετάρτη

Καλός θα παραμείνει ο καιρός την Τετάρτη σ’ όλη την Ελλάδα, παρότι δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στην κεντρική Μακεδονία.

 

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με τον υδράργυρο να φθάνει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 35, στην Ήπειρο από 20 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 18 έως 37, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 22 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς.

 

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις μεσημβρινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

 

Στην Αττική θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι ή τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και μετά το μεσημέρι από νότιοι, με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 βαθμούς.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ