Έως 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Την ανηφόρα τραβάει ο υδράργυρος, με τη θερμοκρασία να αγγίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

 

Μάλιστα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.

 

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, αναμένεται ηλιοφάνεια σ’ όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, με τοπικές νεφώσεις να εκδηλώνονται στα ορεινά κατά τις μεσημβρινές ώρες.

 

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 36, στην υπόλοιπη Μακεδονία και της Θράκη από 21 έως 41, στη Θεσσαλία και τη δυτική Στερεά από 22 έως 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 32 και στην Κρήτη από 22 έως 34 και τοπικά στα νότια έως 35 με 36 βαθμούς.

 

Οι άνεμοι στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στο κεντρικό και νοτιοδυτικό έως 7 μποφόρ.

 

 

 

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Τις θερμές ώρες όμως, της ημέρας θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις στα ορεινά του νομού κατά τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ