«Επιμένει» η ζέστη: Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές

Υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα αγγίξουν έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται για σήμερα, Δευτέρα, σ’ όλη τη χώρα.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «meteo.gr» του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο υδράργυρος θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, τους 35 βαθμούς στην Ήπειρο, τους 38 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα και τους 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

 

Όσον αφορά τη νησιωτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και τις Κυκλάδες η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, το θερμόμετρο θα δείξει έως και 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Ωστόσο, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια, σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι ενδεχομένως έντονα.

 

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο, θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, ταυτόχρονα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται αρκετή ζέστη και λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες βόρειοι σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, θα σχηματιστούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ