Επιμένουν τα 30άρια, πού ενδέχεται να βρέξει

Υψηλές θερμοκρασίες και αρκετή ζέστη αναμένεται για σήμερα, Παρασκευή, σ' όλη την Ελλάδα, χωρίς να αποκλείονται οι υψηλές εκδηλώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδιαιτέρως καλές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Ωστόσο, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Έως και το απόγευμα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και από το μεσημέρι έως και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της Ηπείρου. 

 

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 28, και στη Κρήτη από 14 έως 29.

 

Οι άνεμοι στο βόρειο, το κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό από βορειοδυτικές 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα μετατραπούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει έως και τους 26 βαθμούς.

 

freemeteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ