Έρχεται τριήμερο «φωτιάς»

Η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι την Τετάρτη καθώς η χώρα μας επηρεάζεται από μία νέα «θερμή» εισβολή.

 

 

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, θερμές αέριες μάζες από την Αφρική εγκαθίστανται στη χώρα μας, εκτοξεύοντας τον υδράργυρο στα ύψη. 

 

 

Σήμερα και αύριο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν και τοπικά θα ξεπεράσουν τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ζέστη θα είναι αφόρητη την Τετάρτη, με το θερμόμετρο στη Θεσσαλία να σκαρφαλώνει – ακόμα και να ξεπερνά – τους 42 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Αύριο η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα  κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς.

 

 

Η θερμότερη ημέρα εκτιμάται ότι θα είναι η Τετάρτη 10/07, οπότε οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Θεσσαλία ενδέχεται τοπικά να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Πτώση της θερμοκρασίας και επαναφορά της σε κανονικά επίπεδα για την εποχή αναμένεται από την Πέμπτη. 

 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ