Έρχονται 3+1 απολύσεις στο Spa Λουτρακίου

Εξελίξεων συνέχεια για το πολύπαθο Spa του Λουτρακίου.

 

 

Μετά την τελευταία επίσκεψη δύο δικαστικών επιμελητών, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, που κατέγραψαν τα κινητά μέρη της επιχείρησης, μια αλλαγή στην εταιρεία που μισθώνει προσωπικό για λογαριασμό του Υδροθεραπευτηρίου φέρνει νέα δεδομένα στις τάξεις του προσωπικού.

 

 

Συγκεκριμένα, μέχρι πριν λίγες μέρες η εταιρεία του Γεώργιου Σουρλή ήταν υπεύθυνη για την μίσθωση προσωπικού (συμβασιούχοι) για λογαριασμό του Υδροθεραπευτηρίου.

 

 

Στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε λόγω της λήξης της σύμβασης με την εταιρεία Σουρλή, ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε εταιρεία που ανήκει σε υποψήφια δημοτική σύμβουλο του συνδυασμού του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη. Άλλωστε ήταν και η μόνη που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

 

 

Εδώ και λίγες ημέρες, λοιπόν, η νέα εταιρεία που έχει αναλάβει, εξέφρασε, μέσω της ιδιοκτήτριας της, την επιθυμία να μειώσει το προσωπικό καθαριότητας κατά 3 +1 άτομο. Η διαφοροποίηση του 3+1 οφείλεται στο γεγονός ότι μία υπάλληλος είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από μόνη της.

 

 

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας μοίρασε στους εργαζόμενους ερωτηματολόγια στα οποία καλούνταν να απαντήσουν μεταξύ άλλων για το ωράριο εργασίας τους, για τις επαγγελματικές τους αρμοδιότητες κι υποχρεώσεις κλπ., σε μια προσπάθεια μέσω των απαντήσεων, να αξιολογήσει το προσωπικό με όσο το δυνατό πιο αξιοκρατικά κριτήρια και να επιλέξει εκείνους που θα απολυθούν.

 

 

Κι ενώ αρχικά είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η εντολή για τις απολύσεις ήρθε… άνωθεν, έγινε γνωστό από την ίδια την ιδιοκτήτρια ότι θα προχωρήσει σε αυτές γιατί… δεν βγαίνει.

 

 

Έτσι από τους 9 εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Υδροθεραπευτηρίου θα μείνουν 5, οι οποίοι θα πληρώνονται 4 ευρώ την ώρα για 8ωρη εργασία.

 

 

Οι νέες αυτές εξελίξεις, όπως είναι φυσικό, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους εργαζόμενους του Spa και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις ή ακόμα και κινητοποιήσεις.