Έρχονται τα πρώτα χιόνια στην Κορινθία - Πότε θα δούμε "άσπρη μέρα"

Ο σχετικά καλός καιρός καλά κρατάει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο όπως φαίνεται από την Δευτέρα και ουσιαστικά με την είσοδο στον Δεκέμβριο, θα υπάρχει αισθητή πτώση, ενώ ήδη έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια σε ορεινά σημεία. Από ότι φαίνεται και σύμφωνα πάντα με την μετεωρολογική πρόβλεψη, ήρθε η σειρά της Κορινθίας να υποδεχθεί το πρώτο χιόνι, έστω και αν αυτό δεν φαίνεται ότι θα είναι αρκετό για να “τραβήξει” στα βουνά τον κόσμο...

 

Πιο αναλυτικά, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας όπως όλα δείχνουν, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα πέσουν τα πρώτα χιόνια, με τη θερμοκρασία να γνωρίζει αισθητή πτώση. Δεν είναι και παράλογο, ωστόσο κάτι τέτοιο, μιας και το Χιονοδρομικό βρίσκεται σε υψήμετρο 1.500 μέτρων, οπότε σαφώς και οι θερμοκρασίες σε καθημερινή βάση είναι αρκετά χαμηλές. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στα τέλη Αυγούστου που διεξαγόταν το Ziria Festival ήδη το θερμόμετρο “έσπασε” το φράγμα των 10 βαθμών.

 

Την Δευτέρα θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, καθώς σύμφωνα με το meteo.gr θα υπάρξει ασθενής χιονόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες. Το μεγαλύτερο μέρος της Τετάρτης περιλαμβάνει άφθονο χιονόνερο και αραιές χιονοπτώσεις, πριν τελικά φτάσουμε στην Πέμπτη όπου από τη νύχτα μέχρι και το πρώτο φως του ήλιου θα σημειωθεί συνεχής χιονόπτωση και μάλιστα χωρίς δυνατούς ανέμους.

 

 

Το αν οι ποσότητες χιονιού θα είναι αρκετές για κάποια όμορφα φωτογραφικά “κλικ” δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο θα περιμένουμε για να το μάθουμε. Πάντως για… σκι και άλλες όμορφες δραστηριότητες είναι νωρίς ακόμα.

 

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι την ίδια ώρα το meteo.gr αναφέρει ότι χιονοπτώσεις θα υπάρξουν την Πέμπτη και στα Τρίκαλα Κορινθίας.

 

Με λίγα λόγια, πάντως, καλό χειμώνα!