Experience Stymphalia – Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη μέσα από συνεργασίες

Ο ορεινός όγκος της Κορινθίας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την οικονομία όλου του νομού, μέσα από την τουριστική ανάπτυξή του. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχοντας εξασφαλίσει την ενίσχυση των υποδομών του σε τοπικούς και εθνικούς οδικούς άξονες, σε επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης και σε παρόχους δραστηριοτήτων, αποτελεί ένα από τα κυριότερα σημεία αναφοράς για τον τουριστικό χάρτη όλης της χώρας.

 

Αν είναι κάτι που απαιτείται από εδώ και πέρα αυτό είναι οι συνεργατικές δράσεις, ανάμεσα στους παρόχους, τις επιχειρήσεις και την αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να οργανωθεί ένα τελικό σχέδιο προώθησης δράσεων θεματικών και αειφόρων μορφών τουρισμού.    

 

Στην κατεύθυνση αυτή το συνεργατικό δίκτυο τουρισμού «Experience Corinthia»* και η κοινότητα «Open Tourism»** διοργανώνουν την επόμενη συνάντηση τους και μας προσκαλούν στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί.

 

Σκοπός της συνάντησης είναι η δικτύωση και η δημιουργία συνεργασιών μεταξύ παρόχων διαμονής, τουριστικών γραφείων, παρόχων δραστηριοτήτων και ταξιδιωτικών ΜΜΕ, για τη βιώσιμη, τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Στυμφαλίας και της Ορεινής Κορινθίας, μέσα από την ανάπτυξη και προώθηση των θεματικών & αειφόρων μορφών τουρισμού.

 

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, η υλοποίηση των οποίων γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία ατόμων, επιχειρήσεων, φορέων της περιοχής. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις ενέργειες που προετοιμάζονται και στις οποίες όσοι και όσες ασχολούνται άμεσα και έμμεσα με τον τουρισμό στην περιοχή, θα είναι σημαντικό να συνεισφέρουν μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στην επιτυχή υλοποίησή τους. Στόχος μας, όλοι οι μετέχοντες να αναδειχθούν επωφελούμενοι, από την αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή.

 

Πρόγραμμα

 

11.00 – Προσέλευση

11.20 – Καλωσόρισμα

11.30 – Παρουσίαση συνοπτικά όλων των ενεργειών που έχουν γίνει στην περιοχή για την ανάπτυξη και προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού

11.40 – Παρουσίαση “Climb Corinthia” [Αναρριχητικός τουρισμός στην Ορεινή Κορινθία]

12.00 – Παρουσίαση “Hiking Corinthia” [Περιπατητικός τουρισμός στην Ορεινή Κορινθία]

12.15 – Παρουσίαση Stymphalia Lake Run

12.30 – Εκδηλώσεις & Φεστιβάλ στην Ορεινή Κορινθία

12.40 – Παρουσίαση “Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας”

12.50 – Παρουσίαση “Trikala Korinthias Network”

13.00 – Συζήτηση με τους συμμετέχοντες για ενεργότερη συνεισφορά και δημιουργία ομάδων εργασίας

13.30 – Λήξη εκδήλωσης

 

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε έγκυρα την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (έως και την Παρασκευή 18/10), για την καλύτερη οργάνωση καθώς και λόγου περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.

 

Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες: 6978555322

 

*Το συνεργατικό δίκτυο τουρισμού «Experience Corinthia» είναι μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και προώθηση των θεματικών μορφών τουρισμού στην Κορινθία μέσα από την οριζόντια δικτύωση και συνεργασία ξενοδόχων, τουριστικών γραφείων, παρόχων δραστηριοτήτων και άλλων εμπλεκόμενων με τον τουρισμό της περιοχής.

 

**Η κοινότητα «Open Tourism» αποτελεί μία πρωτοβουλία από ανθρώπους που αγαπούν και ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν.

 

 

 

korinthia.net.gr