Φέρνει στη βουλή ο Ψυχογιός το αίτημα για συνέχιση της λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στον Φενεό

Σαν κεραυνός “έσκασε” στην τοπική κοινωνία της Γκούρας, αλλά και όλων των γύρω χωριών, η είδηση για το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος τραπέζης που υπάρχει, αυτό της Τράπεζας Πειραιώς. Εκτός από τις διαμαρτυρίες απλών πολιτών, ακόμα και θεσμικοί έκαναν κάλεσμα και οργανωμένες αντιδράσεις κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος, ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, φέρνει στη βουλή το αίτημα για συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος.

 

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή ζητώντας από το Υπουργείο Οικονομικών να μεριμνήσει για τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Φενεό. Γι’ αυτόν τον λόγο κοινοποιεί και συντάσσεται με την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων, στην οποία αναδεικνύεται η ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του υποκαταστήματος.

 

Ο βουλευτής τονίζει στην Αναφορά του πως πρόκειται για ένα υποκατάστημα σε δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή του Νομού Κορινθίας, το οποίο λειτουργεί από το 1980, ως πρώην «Αγροτική Τράπεζα», και εξυπηρετεί πάνω από 5.000 κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Στυμφαλίας και Φενεού. Ως εκ τούτου, η ανάγκη της λειτουργίας του κρίνεται ως επιτακτική, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις καθημερινές ανάγκες και συναλλαγές των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα του αγροτικού πληθυσμού.

 

Σε αντίστοιχη περίπτωση το 2018, όταν είχε προταθεί το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δερβένι, με παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Δήμου, είχε αποτραπεί αυτή η εξέλιξη και είχε εξασφαλιστεί η λειτουργία της Τράπεζας συγκεκριμενες ημέρες της εβδομάδας για την εξυπηρέτηση της περιοχής.

 

klife.gr