Φωτιά στο Λουτράκι: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες - Συγκρατημένη αισιοδοξία!

Σε ύφεση είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λουτράκι ωστόσο οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τον φόβο αναζωπυρώσεων. Το θετικό είναι ότι καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, με αποτέλεσμα η φωτιά να καίει το ίδιο περίπου σημείο και να κινείται με χαμηλή ταχύτητα.

 

Η αισιοδοξία υπάρχει, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες τα εναέρια μέσα θα πιάσουν και πάλι δουλειά και δεν αποκλείεται ο πύρινος εφιάλτης να τελειώσει οριστικά.

 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε ότι «η πυρκαγιά βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Δεν έχουμε πλήρη έλεγχο, ωστόσο είναι σε ύφεση και την έχουμε οριοθετήσει για τυχόν αναζωπυρώσεις».

 

Ο κ. Κολοκούρης επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη φωτιά επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις παρότι έχουμε πολλές ταυτόχρονες πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα τονίζοντας ότι «ο πρώτιστος στόχος μας που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής έχει επιτευχθεί. Όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και τους συναδέλφους».

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική συνολικά επιχειρούν 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί της Κυριακής δόθηκε μεγάλη μάχη που φαίνεται να κερδίθηκε, το πύρινο μέτωπο να μην ξεφύγει από το βόρειο τμήμα προς τα Γεράνεια Όρη.

 

Για το λόγο αυτό από νωρίς το πρωί ειδική ομάδα με κομάντος της ΕΜΑΚ και δεξαμενές μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Super Puma στην κορυφογραμμή προκειμένου να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας.

 

Βραχυκύκλωμα η αιτία

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης σημείωσε ότι «οι πρώτες πληροφορίες για την αιτία της φωτιάς μιλούν για βραχυκύκλωμα από κολώνα της ΔΕΗ».