Γενικά αίθριος ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Πέμπτη ο καιρός στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ωστόσο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

 

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

 

Τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ