Γιάννης Σπανός: Εικόνες από το «τελευταίο αντίο» στο Κιάτο

Στο Κιάτο αυτή την ώρα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες λένε το «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Σπανό.  Η κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, που έφυγε σε ηλικία 85 ετών, τελείται στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο Γιάννης Σπανός, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από βαρύ εγκεφαλικό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Άληστις Πρωτοψάλτη, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Γιώργος Νταλάρας, τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Από νωρίς το πρωί, στην εκκλησία κατέφθασαν στεφάνια στη μνήμη του από συνεργάτες, φίλους και ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν. Μεταξύ των αποστολέων βρίσκονται: Η υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η Χαρούλα Αλεξίου, η δισκογραφική εταιρία MINOS EMI, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και ο Γιώργος Κατσαρός.

 

ανιπσιαια

 

Συντετριμμένη η ανιψιά του , βρέθηκε από νωρίς στην εκκλησία

 

 

image_6483441-_2_

 

IMG_1392

 

IMG_1391

 

IMG_1378

 

Ο Γιάννης Σπανός γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1934. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Μια αγάπη για το καλοκαίρι». Έχει γράψει πολλά τραγούδια για το λεγόμενο Νέο κύμα, σημαντικότεροι δίσκοι του όμως είναι οι «Ανθολογίες», το «Εκείνο το καλοκαίρι OST» (Α’ Βραβείο Μουσικής Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1971″ και η «Οδός Αριστοτέλους».

 

Τα πιο γνωστά τραγούδια του είναι: «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή» κ.ά. Έχει συνεργαστεί με διάσημους Γάλλους μουσικούς και ηθοποιούς στην αρχή της καριέρας του. Έχει μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου,Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού,Μυρτιώτισσας,Νίκου Καββαδδία,Μίλτου Σαχτούρη κ.ά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Καίτη Χωματά,ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου,η Χάρις Αλεξίου κ.ά.

 

 

IMG_1383