Γιατί η Νταϊάνα σταμάτησε να φοράει Chanel μετά το διαζύγιο – Ο συμβολισμός των δύο «C»

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πέρα απ’ όλα τα άλλα, ήταν μια γυναίκα με πολύ ιδιαίτερη αίσθηση του στιλ. Ένα στιλ με το οποίο μπορεί να διαφωνούσες ή και να το έβρισκες κακόγουστο, πάντως ήταν εκεί.  

 

 

Η Νταϊάνα είχε ατελείωτες ντουλάπες με ρούχα των πιο μεγάλων σχεδιαστών με πολλούς από τους οποίους είχε στενή και προσωπική σχέση. Για πολλούς από αυτούς υπήρξε μούσα και πηγή έμπνευσης. Όμως, μετά το διαζύγιό της και πριν τον τραγικό και πρόωρο θάνατό της, υπήρχε κάτι που η πριγκίπισσα απέφευγε να φορέσει και ο λόγος αποκαλύφθηκε από μαρτυρίες των ανθρώπων του κύκλου της αρκετά χρόνια μετά. Αυτό ήταν τα παπούτσια, του οίκου Chanel… 

 

 

Το λόγο που δεν ξαναφόρεσε ποτέ παπούτσια Chanel αποκάλυψε πρόσφατα ένας σχεδιαστής και στιλίστας και αυτός έχει να κάνει με το λογότυπο του οίκου. Τα δυο C που μπλέκονται μεταξύ τους. 

 

 

 

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το 1996, ενώ είχε ήδη χωρίσει με τον Κάρολο με σκανδαλώδη τρόπο αφού στην ουσία η ίδια είχε αποκαλύψει τη σχέση του με τη Καμίλα, ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία στην Αυστραλία για να επισκεφθεί τις νοσοκομειακές φιλανθρωπικές οργανώσεις στην ήπειρο. Σε κάθε εμφάνιση της Νταϊάνα επικρατούς φρενίτιδα ανάμεσα σε δημοσιογράφους και φωτογράφους.

 

 

Η Νταϊάνα ζήτησε τη βοήθεια του Αυστραλού σχεδιαστή Τζέισον Μπράντσον, ο οποίος τη βοήθησε να διαλέξει τα ρούχα που θα φορούσε και της πρότεινε ένα κρεμ κοστούμι Versace. Σε μια συνέντευξή του στο Harper's Bazaar, ο σχεδιαστής αποκάλυψε πως μαζί με το κρεμ σύνολο Bερσάτσε της πρότεινε ένα ζευγάρι παπούτσια Chanel. «Βρήκα ένα ζευγάρι παπούτσια Chanel, και είπα," Αυτά θα φαίνονται υπέροχα με το Versace"», είπε ο Μπράντσον στο Harper's Bazaar. «Κι εκείνη μου απάντησε," Όχι, δεν μπορώ να φορέσω το συνδεδεμένο, το διπλό C”. Τη  ρώτησα γιατί, και μου είπε: "Είναι Camilla και Charles…"».

 

 

AP 18135748049601

AP Photo/Alastair Grant

 

 

Όπως είπε ο σχεδιαστής, η Νταϊάνα πίστευε ότι εξαιτίας του χρόνου που συνέβη αυτή η επίσκεψη -λίγο καιρό μετά το πολύκροτο διαζύγιό της από τον Κάρολο- όλες οι φωτογραφικές μηχανές θα έκαναν ζουμ στο διπλό χρυσό C που κοσμούσε τις συγκεκριμένες γόβες και τα σενάρια γύρω από αυτή τη λεπτομέρεια θα ήταν ατέλειωτα. 

 

 

Ο διάλογος αυτός δείχνει πόσο η Νταϊάνα μελετούσε προσεκτικά κάθε της κίνηση και είχε πλήρη επίγνωση πώς ακόμα και μια μικρή λεπτομέρεια θα μπορούσε να γίνει θέμα συζήτησης την εποχή που εκείνη ήθελε με κάθε τρόπο να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και το ατέλειωτο κυνήγι των παπαράτσι, κάτι που τελικά την οδήγησε στο θάνατο.

 

cnn.gr