Γιατροί αφαίρεσαν εκατοντάδες κέρματα και καρφιά από το στομάχι ενός Ινδού (εικόνες)

Ένας άντρας στο Νέο Δελχί επισκέφθηκε το γιατρό εξαιτίας έντονου κοιλιακού πόνου. Όπως αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, η αιτία αυτού του πόνου ήταν τα περίπου 6 κιλά… μεταλλικών αντικειμένων που υπήρχαν στο στομάχι του.

 

 

Ο Maksood Khan είναι 28 ετών και εισήχθη στο Sanjay Gandhi Hospital στις 19 Νοεμβρίου. Αρχικά, οι γιατροί πίστευαν πως ο πόνος οφείλονταν σε τροφική δηλητηρίαση, ώσπου οι εξετάσεις έδειξαν τον πραγματικό λόγο.

 

 

«Παραπονούνταν εδώ και ένα μήνα. Μετά από μία γενική εξέταση, βρήκαμε πως είχε λοίμωξη στην κοιλιακή χώρα και χαμηλή πίεση. Η κατάστασή του ήταν κρίσιμη» δήλωσε ο γιατρός Priyank Sharma, ο οποίος στη συνέχεια έκανε και την επέμβαση.

 

Οι γιατροί δεν άργησαν να αντιληφθούν πως η αιτία του πόνου ήταν κάτι περίεργο και σοβαρότατο ταυτοχρόνως: «Είχαμε υποψίες πως θα συναντήσουμε κάτι σοβαρό διότι η οικογένειά του μας είχε παρουσιάσει το ενδεχόμενο κατανάλωσης μη βρώσιμων πραγμάτων. Οπότε αποφασίσαμε να του κάνουμε ακτινογραφία».

 

 

xray1

Πηγή: CNNi / Sanjay Gandhi Hospital

 

Αυτό που φάνηκε στις ακτινογραφίες ήταν εκατοντάδες μεταλλικά αντικείμενα στο στομάχι του. Από κέρματα έως και… ξυραφάκια! Ο Khan υποβλήθηκε αμέσως σε επέμβαση στην οποία, για να βρεθούν όλα τα αντικείμενα, χρησιμοποιήθηκε λαπαροσκόπιο.

 

 

«Στο στομάχι του βρήκαμε βίδες, αλυσίδες, 263 κέρματα και περίπου 100 καρφιά. Η επέμβαση διήρκησε τρεις ώρες» δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής.

 

 

xray2

Πηγή: CNNi / Sanjay Gandhi Hospital

 

Ο γιατρός που έκανε το χειρουργείο ανάφερε πως ο ασθενής βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση για ένα 24ωρο, αλλά τώρα είναι εκτός κινδύνου. Παρόλα αυτά το στομάχι του, φυσικά, θα κάνει λίγο καιρό να αναρρώσει πλήρως.

 

 

Ζήτημα ψυχικής υγείας

 

Αφού μίλησαν με την οικογένεια του ασθενούς, οι γιατροί πιστεύουν πως αυτή η ασυνήθιστη συμπεριφορά ίσως να οφείλεται στην κατάθλιψη.

«Πρόκειται για ψυχική ασθένεια. Οι ψυχίατροί μας υποστηρίζουν πως ο Khan πάσχει από κατάθλιψη» δήλωσε ο Sharma, προσθέτοντας πως θα λάβει τη θεραπεία που πρέπει.

Ευτυχώς, ο 28χρονος αναμένεται να ανακάμψει πλήρως.

 

 

coins

Τα κέρματα που βρέθηκαν στο στομάχι του Khan
Πηγή: CNNi / Sanjay Gandhi Hospital

Το 2016, ένας 42χρονος άντρας από την πολιτεία Παντζάμπ είχε χειρουργηθεί διότι για δύο ολόκληρους μήνες κατάπινε μαχαίρια. Οι γιατροί είχαν χρειαστεί δύο ημέρες για να σχεδιάσουν την επέμβαση και στο τέλος του αφαίρεσαν 42 μαχαίρια!

Ο ίδιος όταν ανέκαμψε, είπε στους γιατρούς πως δεν γνώριζε γιατί άρχισε αυτή τη συνήθεια, μόνο πως «ανέπτυξε μία αγάπη για τη γεύση». Οι γιατροί έκαναν λόγο για μία σπάνια, ψυχική ασθένεια.