Γιώργος Ψυχογιός: Καθυστέρηση στα “Σχολικά Γεύματα” για τα 12 δημοτικά του Δήμου Κορινθίων

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικό Υποθέσεων και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” για τα 12 ενταγμένα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κορινθίων.

 

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος διενεργείται κατόπιν σχετικής επιστολής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας η οποία δημοσιεύθηκε σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης και αξιοποιήθηκε ως επισυναπτόμενο έγγραφο.

 

Τα “Σχολικά Γεύματα” είναι από τα πλέον πετυχημένα προγράμματα κοινωνικής αρωγής, με σημαντικά οφέλη, που καθιέρωσε και υλοποίησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια ενισχύει την κοινωνική συνοχή, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα καθημερινής σίτισης για όλα τα παιδιά, από την άλλη προωθεί ένα υγιεινό και ισορροπημένο μοντέλο διατροφής.

 

Πρόκειται για μια δράση με πολυεπίπεδη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο η οποία όμως φαίνεται πως, παρά τα 2 έτη επιτυχημένης εφαρμογής, δεν αποτελεί στρατηγικό στόχο της σημερινής Κυβέρνησης να το επεκτείνει και να το διευρύνει