Η ΑΕΚ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό! -Κέρδισε την Μονακό στον τελικό του Basketball Champions League

Συνεπής με το ραντεβού που είχε με την ιστορία της αποδείχθηκε η ΑΕΚ. 

 

Ο «δικέφαλος», μισό αιώνα μετά το «κιτρινόμαυρο» έπος στο Καλλιμάρμαρο επί της Σλάβια και 18 χρόνια μετά το Κύπελλο Σαπόρτα στη Λωζάνη, κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, στέλνοντας στον… έβδομο ουρανό τους 18.000 φιλάθλους της που κατέκλυσαν το κλειστό του ΟΑΚΑ.

 

Η «Ένωση» είναι πλέον «βασίλισσα» του Basketball Champions League, καθώς στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη  επιβλήθηκε με... κατοστάρα (100-94) της μαχητικής Μονακό, η οποία αν και ήταν το φαβορί του ματς εν τέλει λύγισαν μπροστά στη θέληση και το αστείρευτο πάθος που έβγαλαν στο παρκέ οι παίκτες του Σάκοτα.

 

Και αν αγχώθηκε η ΑΕΚ στο τέλος κι έκανε δύο απανωτά λάθη, δίνοντας διαστάσεις θρίλερ στο ματς, λίγη σημασία έχει, αφού εν τέλει είχε «happy end» το... παραμύθι της στη φετινή διοργάνωση του Basketball Champions League, η κορυφή του οποίου από το βράδυ της 6ης Μαΐου απέκτησε «κιτρινόμαυρο» χρώμα.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 44-53, 70-73, 94-100

 

Μπροστά σε 18.000 οπαδούς της, η ΑΕΚ έγραψε ιστορία και νίκησε την Μονακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ, κατακτώντας το ευρωπαϊκό στον τελικό του Basketball Champions League.

 

Αυτό είναι και το 3ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της, μετά το έπος του 1968 στο Καλλιμάρμαρο και το Σαπόρτα το 2000.