Η πιο ακριβή Harley; Εκείνη του «Βασιλιά»!

Βγήκε σε δημοπρασία η τελευταία Harley-Davidson που είχε στην κατοχή του ο Elvis Prisley, με το εκτιμώμενο ποσό απόκτησης της να σπάει κάθε ρεκόρ.

 

Ήταν το 1976 όταν ο Elvis αγόρασε ένα Harley-Davidson FLH, μια μοτοσυκλέτα που θα έμελλε να είναι η τελευταία του μιας και μετά από 126 μίλια στη σέλα της και μόλις τρεις μήνες μετά την αγορά της θα έφευγε από τη ζωή. Μάλιστα προτού την πουλήσει και εκείνος σε μια τοπική αντιπροσωπεία την είχε customάρει δεόντος, προσφέροντας της ένα ιδιαίτερο βάψιμο.

 

Αφού άλλαξε χέρια κατέληξε σε ένα μουσείο, το Pioneer Auto Museum συγκεκριμένα, όπου και έμεινε σαν έκθεμα για 30 (!) χρόνια. Η μουσειακή παράθεση της μοτοσυκλέτας τη διατήρησε σε άριστη κατάσταση. Εντωμεταξύ, αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες του Prisley με το εν λόγω μοντέλο, υπάρχουν αρκετά στοιχεία γνησιότητας, όπως η πρώτη άδεια κυκλοφορίας η οποία μάλιστα έχει γραμμένο λάθος το μεσαίο του όνομα!

 

Αν και λάτρης της μοτοσυκλέτας, ο Elvis δεν έκανε καμία αντίστοιχη μεγάλη συλλογή, καθώς συνήθιζε να τις δίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πολλές από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες είχαν σαν βασικό στοιχείο τη μοτοσυκλέτα, όπως στο μιούζικαλ Roustabout όπου και οδηγούσε ένα Honda Superhawk.

 

Συνολικά, αναφέρεται πως από τα χέρια του «Βασιλιά» έχουν περάσει περί τις 15 μοτοσυκλέτες, με τις 11 εξ αυτών να είναι Harley-Davidson. H συγκεκριμένη που δημοπρατείται έχει ως στόχο το 1,6 εκατομμύριο λίρες, οπότε αν τη θέλετε, σκεφτείτε το καλά πριν σπάσετε τον κουμπαρά σας.

 

zougla.gr