Η πρώτη δημόσια κόντρα Μαρίας Πρωτοπαππά - Γιώργου Γκιώνη

Η πρώτη κόντρα της προσφάτως παραιτηθείσας από τη θέση της αντιδημάρχου Οικονομικών, Μαρίας Πρωτοπαππά με το Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς με αφορμή τη συνάντηση, στις 31 Οκτωβρίου, του Δημάρχου και αρκετών Δημοτικών Συμβούλων με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα και τους Βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μαρίας Θελερίτη, κ. Γιώργου Ψυχογιού και κ. Γιώργου Τσόγκα, για το θέμα των μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους, η ίδια κατήγγειλε ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ ούτε για τη συγκεκριμένη συνάντηση ούτε και για άλλες που έχουν γίνει στο παρελθόν.

 

Μάλιστα, προκάλεσε τον Δήμαρχο λέγοντάς του χαρακτηριστικά: "Θα έπρεπε να γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο ειδικά γι' αυτό το θέμα. Έμαθα ότι έγιναν συναντήσεις από τα blogs. Εμένα, δεν με ενημέρωσε κανείς. Εγώ τι ρόλο παίζω εδώ, δηλαδή; Τελικά αποφασίζει για όλα ο κύριος Δήμαρχος. Ε, τότε να αποφασίσει και για το Καζίνο, για το Spa και να μην μας φωνάζει όποτε έχει ανάγκη. Να βρει τις λύσεις μόνος του".

 

Κόντρα υπήρξε και για την εντολή που δόθηκε να διακοπεί το νερό στο "ξενοδοχείο των Μεταναστών" στους Αγίους Θεοδώρους.

 

Αποκάλυψη που έκανε το Loutraki365.gr. στις 29 Οκτωβρίου. (Δείτε το σχετικό θέμα: Αποκλειστικό: Εντολή να κοπεί το νερό στο ξενοδοχείο των Αγ. Θεοδώρων που φιλοξενεί τους μετανάστες)

 

Συγκεκριμένα η Μαρία Πρωτοπαππά, ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο η Δημοτική Αρχή να ψάχνει τρόπους να κλείσει το νερό σε ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί ανθρώπινες ψυχές. "Είδα φωτογραφίες ανθρώπων της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ. που πήγαν εκεί με σκοπό να κόψουν το νερό" ανέφερε συγκεκριμένα.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνης, απάντησε για το θέμα της συνάντησης με τους κυβερνητικούς βουλευτές και τον Γενικό Γραμματέα ότι οι ίδιοι δεν δέχτηκαν να γίνει η συνάντηση στους Αγίους Θεοδώρους παρουσία όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων και ότι ζήτησαν να γίνει στο Δημαρχείο Λουτρακίου. Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος όπως είπε, κάλεσε τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων και στη συνέχεια έγινε ενημέρωση του κοινού και των ΜΜΕ.

 

Αναφορικά με το θέμα του νερού ο Δήμαρχος, απάντησε ακριβώς τα εξής: "Ακούσατε εσείς με τα δικά σας τα αυτιά να δόθηκε εντολή να κοπεί το νερό; Είπαμε και πάλι, τα ΜΜΕ, έτσι όπως έχει γίνει, δεν ελέγχεται τίποτα στο ΜΜΕ, γράφεις ό,τι θέλεις, λες ο,τι θέλεις, δεν δίνεις λογαριασμό, μόνο αν πας και κάνεις αγωγές τότε πρέπει να δώσει λογαριασμό, μόνο τότε αρχίζουν και σφίγγουν τα πράγματα. Δυστυχώς, ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και όπως θέλει. Εκεί φτάσαμε. Τα ΜΜΕ αυτά είναι. Ούτε τα υποστηρίζω, ούτε τα καταδικάζω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και εγώ μπορεί αύριο το πρωί να ανεβάσω κάτι και να ψάχνεται ο καθένας αν είναι αλήθεια ή όχι. Η πραγματικότητα όμως είναι μία. Ούτε προσπαθήσαμε να κόψουμε το νερό ούτε τίποτε άλλο".

 

Όπως όμως έκανε γνωστό το Loutraki365.gr με ένα ακόμα αποκλειστικό ρεπορτάζ (Αποκάλυψη: Η "γυμνή" αλήθεια για το νερό στο "Ξενοδοχείο των Μεταναστών" στους Αγίους Θεοδώρους) πράγματι είχε δοθεί εντολή να κινητοποιηθεί το συνεργείο της ΔΕΥΑΛ - Αγ. Θ., με σκοπό να διακοπεί το νερό, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παραμικρή παρατυπία.

 

Δείτε το video: