Η πρωτοβουλία της Τροχαίας Κορίνθου με άρωμα... Ευρώπης!

Με πρωτοβουλία του διοικητή της Τροχαίας Κορίνθου, Βαγγέλη Δημητρίου και του υποδιοικητή Ανδρέα Γιώργαρη, διοργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου, εκδήλωση για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την πρόληψη των οδικών τροχαίων ατυχημάτων...

 

Η εκδήλωση αυτή μάλιστα, δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή χάρτα Οδικής ασφάλειας, 

 

Αναλυτικά:

 

Την 5 Δεκεμβρίου 2019 πρωινές ώρες σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Τροχαίας Κορίνθου και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου ενημερώσαμε όλους τους μαθητές του Σχολείου για την πρόληψη των οδικών τροχαίων ατυχημάτων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε δύο τομείς , το Θεωρητικό και το Πρακτικό .

 

Συγκεκριμένα όλοι μαθητές ενημερώθηκαν για τα μέτρα οδικής ασφάλειας καθώς και για την σωστή οδηγική συμπεριφορά είτε ως οδηγοί ποδηλάτου είτε ως επιβάτες σε όχημα αλλά και ως πεζοί. Επίσης οι μαθητές των μικρών τάξεων συμμετείχαν με το ατομικό τους ποδήλατο στο ειδικό διαμορφωμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που τοποθετήθηκε στο προαύλιο χώρο και οι μαθητές των μεγάλων τάξεων συμμετείχαν σε ποδηλατοβόλτα εκτός σχολείου ποδηλατώντας την περιφερειακή οδό του Αρχαιολογικού χώρου με συνοδεία από Αστυνομικούς της Τροχαίας Κορίνθου και των εκπαιδευτικών τους.

 

Όλοι οι μαθητές παρέλαβαν βεβαίωση συμμετοχής από το σχολείο και οι μαθητές που συμμετείχαν στην ποδηλατοβόλτα τους απονεμήθηκε μετάλλιο το οποίο το πρόσφερε η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ασπροπύργου κα Σοφία Μαυρίδη. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των ενημερώσεων του οργανισμού μας με φορείς κρατικούς και μη σε Πόλεις που γεννήθηκε ο Αρχαίος Πολιτισμός. Με την δράση αυτή συνδέσαμε την Θρια (Αρχαία Ονομασία του Ασπροπύργου) με την Αρχαία Κόρινθο.

 

Η οδική ασφάλεια είναι Πολιτισμός.