Ήρθε η Συσκευή Ανάγνωσης Σκέψεων που θα τις Τυπώνει άμεσα, σε πραγματικό χρόνο.

ΗΡΘΕ η Συσκευή Ανάγνωσης Σκέψεων που
θα τις Τυπώνει ΑΜΕΣΑ, σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Παλιά, τέτοια μηχανήματα και συσκευές, τα βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τώρα, όμως, τα βλέπουμε και στην πραγματικότητα!

Δεν υπάρχουν άλλα μυστικά! Η νέα

Συσκευή Ανάγνωσης Σκέψεων μπορεί να μεταφράσει τις σκέψεις σας και να τις εμφανίσει ως κείμενο αμέσως.

 

 

 

Οι ερευνητές λένε ότι έχουν αναπτύξει μια μηχανή που μπορεί να μεταφράσει τις σκέψεις μας. Το έξυπνο μηχάνημα είναι σε θέση αναλύσει αυτό που σκέφτεστε και να το εμφανίσει ως κείμενο. Δεν είναι καταπληκτικό; Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η μηχανή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που δεν μπορούν να μιλήσουν. Ωστόσο, υπάρχουν οι φόβοι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και διαφορετικά…

 

 

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτό το επίτευγμα της τεχνολογίας έχει ένα ποσοστό ακρίβειας 90 τοις εκατό ή και περισσότερο. Το πως λειτουργεί είναι επίσης εξαιρετικό καθώς υποστηρίζουν ότι λειτουργεί με την ερμηνεία των συμφώνων και των φωνηέντων που «χορεύουν» στο μυαλό μας.

 

 

Δηλαδή, ουσιαστικά, καταγράφει και αναλύει τον συνδυασμό φωνηέντων και συμφώνων που χρησιμοποιούμε κατά την κατασκευή μιας φράσης στους εγκεφάλους μας.

Ερμηνεύει αυτές τις προτάσεις με βάση τα νευρικά σήματα, τους νευρώνες και τις συνάψεις του εγκεφάλου και μπορεί να τους μετατρέψει σε κείμενο, σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός, σύμφωνα με όσα οι επιστήμονες ισχυρίζονται, ότι στην πραγματικότητα η μηχανή μπορεί να χρησιμοποιήσει λέξεις που δεν έχει καν «ακούσει» ξανά.

Ο αρχηγός της μελέτης, David Moses, είπε στην the Sun:

 

«Καμία δημοσιευμένη εργασία δεν έχει καταδείξει την ταξινόμηση προτάσεων, από νευρικά σήματα, σε πραγματικό χρόνο.

«Λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση που επιδεικνύει (η Συσκευή Ανάγνωσης Σκέψεων)  σε αυτό το έργο και την ικανότητά της για περαιτέρω, θα είμαστε σε θέση να υπηρετήσουμε την πλατφόρμα ως προτεινόμενη για συσκευή ομιλίας».

 

 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μηχανή θα μπορούσε μία μέρα να βοηθήσει τους ασθενείς που υποφέρουν από συνθήκες τέτοιες που δεν τους επιτρέπουν να μιλούν ή να μετακινούνται.

Η συσκευή αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Neural Engineering.

 

 

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι από τους επικριτές, αλλά και από τους λογικά σκεπτόμενους, ότι η Συσκευή Ανάγνωσης Σκέψεων, εύκολα θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα, καθώς ο κάθε άνθρωπος κάνει σκέψεις που δεν θα ήθελε να καταγραφούν και μάλιστα να τυπωθούν και να διαβαστούν, ακόμα και από τους ίδιους τους επιστήμονες που απλά θα παρακολουθούν την καλή λειτουργία του μηχανήματος.

 

 

Ο εγκέφαλος, όπως και το μηχάνημα, δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν τις σκέψεις και να φέρνουν επιθυμητές σκέψεις στο προσκήνιο, κρύβοντας άλλες στο «πίσω μέρος του μυαλού μας», οπότε οι οποιοσδήποτε μυστικές σκέψεις θα εκτίθενται κατά λάθος.

 

 

Αλλά η πιο δυσάρεστη πλευρά στο ζήτημα της ανάγνωσης των σκέψεων και της καταγραφής τους, είναι όταν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αιχμαλώτους πολέμου, οπότε θα διαρρέουν απόρρητα που δεν θα πρέπει. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί σε απαγωγές επιστημόνων, αλλά και για βιομηχανική κατασκοπία, καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς όπου υπάρχουν μυστικά τα οποία, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν θα πρέπει να κοινοποιηθούν.

 

 

Άραγε, η Συσκευή Ανάγνωσης Σκέψεων δεν μόνο πλεονεκτήματα, αλλά και πάρα πολλά μειονεκτήματα. Πείτε μας τις σκέψεις σας, στα σχόλια, παρακάτω!

 

 

diadrastika.com