Ισχυροί άνεμοι, τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά

Κρύα αναμένεται η σημερινή ημέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με το θερμόμετρο στην Αττική να αγγίζει ακόμη και τους 2 βαθμούς Κελσίου.

 

Συννεφιά, ασθενείς βροχές αλλά και αρκετό κρύο είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Τρίτη.

 

Συννεφιά και χιόνια στα ορεινά

 

Συγκεκριμένα σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Βόρεια Κρήτη αναμένονται, σύμφωνα με το meteo.gr, λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές ασθενείς βροχές

 

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ αναμένεται παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Αναλυτικά, ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα αυξημένα στα ανατολικά με τοπικές ασθενείς βροχές αναμένεται να σημειωθούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες, Βόρεια Κρήτη.

 

Παράλληλα, ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών ενώ τοπικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

Ενισχυμένοι βοριάδες αναμένονται στα ανατολικά και παγετός θα σημειωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

 

Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 10 βαθμούς).

 

Στις Κυκλάδες η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 4 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 6 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικά ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς.

 

Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο 7-8 μποφόρ.

 

Στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ