Και ξαφνικά έγινε καλή η Συμφωνία των Πρεσπών για τη ΝΔ (video)

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωρυόταν πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η προηγούμενη κυβέρνηση «δίνει» το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα. Τώρα, η ΝΔ όχι μόνο επενδύει σε αυτή τη Συμφωνία αλλά τη βρίσκει και πολύ καλή μάλιστα. 

 

 

Συγκεκριμένα, χθες, Τετάρτη, τόσο ο υπουργός Άμυνας όσο και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών… έχασαν το εθνικιστικό τους ταμπεραμέντο, κάνοντας δηλώσεις για το… καλό που έχει κάνει η συμφωνία των Πρεσπών, την οποία τόσο πολέμησαν ως αντιπολίτευση.

 

 

Και από κει που ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωνε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια και η στάση της ΝΔ είναι.. άτεγκτη, βρέθηκε να δηλώνει, στο συνέδριο του Economist ότι έχει μέλλον κι έγινε για καλό σκοπό…

 

Είπε συγκεκριμένα:

 

 

«Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον.»

 

 

Δείτε τι έλεγε για τη συμφωνία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ως αντιπολίτευση τον Ιανουάριο του 2019 για την «άθλια» συμφωνία:

 

 

 

 

 

 

 

Και δείτε τι είπε στις 17 Ιουλίου του 2019 ως υπουργός Εθνικής Άμυνας στο συνέδριο του Economist:

 

 

 

Να μην ξεχνάμε και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος επίσης από το συνέδριο του Economist «κατάλαβε» ότι η συμφωνία των Πρεσπών επιλύει πολλά πολιτικά ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ