Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία

Πέφτει από σήμερα ο υδράργυρος και το σκηνικό του καιρού αλλάζει, καθώς ο καύσωνας υποχωρεί και έρχονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι και δυνατούς ανέμους.

 

Στη Αττική ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη. Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Μακεδονία.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 5 έως 6 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

 

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.  

 

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

 

Τα φαινόμενα τη νύχτα αναμένεται να υποχωρήσουν, όμως αύριο, Παρασκευή, από τις απογευματινές ώρες, θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική Μακεδονία- κυρίως στη Χαλκιδική- στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και αργά το βράδυ στις Σποράδες και πιθανώς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η κακοκαιρία δεν θα έχει διάρκεια καθώς εξασθενεί το πρωί του Σαββάτου.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ