Κάλεσμα για ενότητα απο τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Π. Πιτσάκη στις διοικήσεις των ομάδων ποδοσφαίρου της Κορίνθου

Κατά την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας, του Συνδέσμου Διαιτητών Κορινθίας και του Συνδέσμου
Προπονητών Κορινθίας που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου ¨ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ¨ την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018,  ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κορινθίας κος Παναγιώτης Πιτσάκης απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων της Κορίνθου για το καλό του ποδοσφαίρου και της πόλης.  

Συγκεκριμένα, ο κος Π. Πιτσάκης κατόπιν διαλόγου με επιχειρηματίες που στηρίζουν τις ποδοσφαιρικές ομάδες ως χορηγοί αλλά και φιλάθλους της Κορίνθου κατέθεσε πρόταση ζητώντας τη δημιουργία ΜΙΑΣ και ΜΕΓΑΛΗΣ ομάδας στην πόλη της Κορίνθου:

– Με καθαρό ΑΦΜ, χωρίς βάρη και υποθήκες, από το παρελθόν.

– Χωρίς την παρουσία ανθρώπων  που  «πλήγωσαν» τους Κορίνθιους φιλάθλους

– Με Κορίνθιους αθλητές και προπονητές στην πλειονότητα τους.

– Με την εγγραφή χιλιάδων μελών για να μην είναι η ομάδα ιδιοκτησία κανενός.

– Που θα σέβεται τους φιλάθλους της πόλης και του νομού και δεν θα ανήκει μόνο στην Κόρινθο και την Κορινθία.

Οι επιχειρηματίες της Κορίνθου, αποτελούν παράγοντα επιβίωσης των ποδοσφαιρικών ομάδων και με δεδομένη την κρατική αδιαφορία η δυνατότητα μακροχρόνιας επιβίωσης και ανάπτυξης των ομάδων της Κορίνθου είναι ανέφικτή χωρίς τους χορηγούς.

«Όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και πληρώνουμε αδρά την αγάπη μας αυτή, δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλο την διάσπαση και την αντιπαλότητα στο ποδόσφαιρο της πόλης.» τόνισε ο κ. Πιτσάκης και συνέχισε δίνοντας τη δέσμευση 

« Ο καθένας μας στο μέτρο των οικονομικών του δυνατοτήτων θα είναι χορηγός της ομάδας και θα κάνει ότι είναι δυνατόν να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των χιλιάδων φιλάθλων που χρόνια περιμένουν». 

«ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ»

« Δεν είμαστε ποδοσφαιρικοί παράγοντες αλλά φίλαθλοι που θέλουμε να ξαναδούμε στο δημοτικό στάδιο της πόλης, την αφρόκρεμα του ποδοσφαίρου και να ξαναζήσουμε ημέρες δόξας.

Δεν θα εμπλακούμε με τα διοικητικά της ομάδας, μόνο θα στηρίζουμε ενεργά και οικονομικά την προσπάθεια». 

Κλείνοντας ο κος. Π. Πιτσάκης απηύθυνε κάλεσμα στη διοίκηση  του «ΠΑΣ Κόρινθος» και της «Κορίνθου 2006», να καταθέσουν στο Επιμελητήριο Κορινθίας τα επίσημα βιβλία των συλλόγων.

Το επιμελητήριο σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο Κορίνθου, θα ορίσει επιτροπή δικηγόρων που θα κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες συγχώνευσης και θα δώσουν οντότητα στην νέα ομάδα της πόλης.

«Καταθέτω σήμερα ενώπιον του λαού της Κορίνθου την πρόταση μου που είναι αίτημα ολόκληρης της πόλης, των θεσμών και των φιλάθλων».

ΜΙΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ – ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ