Κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει τον αποφασισμένο να αυτοκτονήσει

Ο Πάνος Ηλιακόπουλος, γράφει στο loutraki365.gr, για την προσδοκία στο καλύτερο και την ελπίδα για αλλαγή της κατάστασης, που θα έρθει μόνο αν γίνει διάγνωση και αξιολόγηση των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή...

 

Η ελπίδα λένε είναι αυτή που πεθαίνει τελευταία και σε αυτήν ελπίζουμε μέχρι την τελευταία ώρα, να αλλάξει προς το καλύτερο ο ρους των πραγμάτων.

 

Όμως, προϋπόθεση για να προσδοκάς το καλύτερο και να ελπίζεις στην αλλαγή της κατάστασης που βιώνεις, πρέπει πρώτα από όλα να έχεις την δυνατότητα να διαγνώσεις και να αξιολογήσεις τί φταίει;

 

Να αξιολογήσεις ότι η παρούσα κατάσταση βαίνει στην εντελώς αντίθετη κατάσταση από αυτή που επιθυμείς να ζεις…

 

Αν λοιπόν θες να ζεις έχοντας εξασφαλισμένα τουλάχιστον τα στοιχειώδη, εξαρτάται από σένα τον ίδιο να επιλέξεις τον άνθρωπο εκείνο που έχει την ικανότητα να σε εκπροσωπήσει και αντ’ εσού να πράττει τα δέοντα.

 

Το ποιόν θα επιλέξεις λοιπόν, εξαρτάται από σένα τον ίδιο σύμφωνα με την παιδεία σου, την αξιοπρέπειά σου, την ηθική σου, τις αρχές σου, τις αξίες σου, την διαιώνιση των παραδόσεων σου.

 

Βασικά συστατικά στοιχεία και προϋποθέσεις, που αν τα πληροί κάποιος, τότε έχουμε ένα συγκροτημένο άτομο που τουλάχιστον αντάξιο του θα μπορέσει να σε εκπροσωπήσει για να εξασφαλίσει εδώ, στο δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, τα στοιχειώδη κάτι που δεν συμβαίνει στα τελευταία 25 χρόνια!..

 

Και δεν συμβαίνει, γιατί οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τις τύχες αυτού του τόπου, αν δεν είχαν την ικανότητα, τότε δεν ήθελαν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας να προσφέρουν τα στοιχειώδη σε αυτούς που τους επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουν…

 

Όπως έδειξε η σύγχρονη ιστορία στον τόπο αυτό, οι πολίτες ναι μεν διεκδικούσαν να απολαμβάνουν το αυτονόητο με τις εναλλαγές προσώπων 2006 - 2010 - 2014, έτσι ακριβώς θα γίνει και στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου 2019 με τον Γιώργο Γκιώνη και την «πολιτική ομερτά του» να εισπράξουν το οριστικό αντίο, ωστόσο οι επιλογές των συγκεκριμένων προσώπων, γιατί δεν ήταν μόνον ο Δήμαρχος, τελικά εκ του αποτελέσματος, υπολείποντο κατά πολύ να ανταπεξέλθουν των προσδοκιών τους.

 

Οι πολίτες πλέον το έχουν διαπιστώσει, γνωρίζουν ότι τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει δεν είναι αντάξια των απαιτήσεών τους. Όταν όμως, κάποιος ευελπιστεί στο καλύτερο αναμένοντας το από άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί και να ανταπεξέλθει αυτών των απαιτήσεων, τότε έχουμε να κάνουμε μία μερίδα πολιτών που είναι σε αδιέξοδο και βαθιά απόγνωση, γιατί δεν θέλει να διερευνήσει άλλη επιλογή.

 

Αδιέξοδο και απόγνωση που ουδέποτε υπήρξαν σύμβουλος θετικών πράξεων, αλλά ενεργειών που οδηγούν σε χειρότερες από τις πρωθύστερος καταστάσεις, όπως αποδείχθηκε και βιώνουν όσοι έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν και να αξιολογούν το επίπεδο των συνθηκών διαβίωσής τους…

 

Σήμερα, που σημαντική μερίδα πολιτών προκρίνει να επιλέξει το παλαιό εναποθέτοντας τις ελπίδες της σε δοκιμασμένα πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει και αδυνατούν να ανταποκριθούν, το μόνο βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη μερίδα των πολιτών εν πλήρει συνειδήσει υποσκάπτει το παρόν της και εντελώς κατά περίεργο τρόπο δεν θέλει να έχει προοπτική και μέλλον όχι μόνον η ίδια, αλλά και τα παιδιά της…

 

Μπορεί να διαβάζετε και να ηχεί στα αυτιά παράταιρο, εξωπραγματικό, αλλά δυστυχώς είναι η αδήριτη πραγματικότητα, όπως συμβαίνει για κάθε άνθρωπο που όταν θολώσει το μυαλό περιέλθει και καταβληθεί από πλήρη απόγνωση, θα περιέλθει στο απονενοημένο διάβημα. Τότε, δεν υπάρχει και δεν μπορεί κανείς να τον προλάβει και να τον αποτρέψει να μην πράξει την εκτός πλαισίου στοιχειώδους λογικής απόφασή του.

 

Έτσι θα συμβεί και στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, αν οι πολίτες προκρίνουν να υπερψηφίσουν πρόσωπα που έχουν δοκιμαστεί έχουν κριθεί κατώτερα των απαιτήσεων με συνέπεια για το παρόν και το μέλλον να είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθεί σε πολύ χειρότερες καταστάσεις έναντι αυτών που βιώνουμε!

 

Albert Einstein: «Είναι ηλίθιο να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα»…

 

* Ο Πάνος Ηλιακόπουλος, είναι υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, επικεφαλής του συνδυασμού ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″.