«Kάθε μήνα ένα χωριό, κάθε χωριό μια ιστορία»

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης: «Kάθε μήνα ένα χωριό, κάθε χωριό μια ιστορία» σας προσκαλούμε σ’ ένα ταξίδι γνωριμίας με τα χωριά και τους ορεινούς τόπους  της περιοχής μας, που θα πραγματοποιείται μια Κυριακή κάθε μήνα.

 

Ελάτε να ζωντανέψουμε τα χωριά μας, να περπατήσουμε τα μονοπάτια τους, να επισκεφτούμε τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κυρίως να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους τους, να ακούσουμε λαϊκά παραμύθια που συνδέονται με τον κάθε τόπο, να γνωρίσουμε τους μύθους, τους θρύλους και τις ιστορίες τους μέσα από την αφήγηση της αντιδημάρχου Ελίνας Μενούνου και των ντόπιων παππούδων και γιαγιάδων.

 

Πρώτος μας προορισμός, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, η Ζάχολη Ευρωστίνης. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Γεώργιο  και την Αγία Παρασκευή, την Παναγία των Καταφυγίων και φυσικά το Ρέμα των Μύλων. Αν ο καιρός δεν επιτρέψει να περπατήσουμε, οι ιστορίες μας θα φιλοξενηθούν στο καφενείο του χωριού.

Ακολουθείστε μας λοιπόν σε αυτό το ταξίδι με τα παιδιά και την παρέα σας.  Για όσους εκκινήσουν από το Ξυλόκαστρο (με δικό του μεταφορικό μέσο ο καθένας), ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο χώρος μπροστά στην πύλη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής  και ώρα 10.30.

 

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού,

Ελίνα Μενούνου

 

protinewskorinthias.gr