Καύσωνας με... δόσεις από σήμερα

Σε κλοιό καύσωνα εισέρχεται από σήμερα η χώρα. Το θερμόμετρο θα φτάσει στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία 37 με 38 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου μέχρι 36 βαθμούς.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο.

 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 37, στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά από 20 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 34 και τοπικά έως 36 με 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 32 και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 34 με 35.

 

Οι άνεμοι, σύμφωνα με το meteo.gr, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την Παρασκευή, καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Μικρό διάλλειμα αναμένεται το Σαββατοκύριακο οπότε η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ. 

 

Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

 

Από την αρχή της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται νέο κύμα καύσωνα. 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ