Κλεφτές ματιές στην 5η θέση και σε ευρωπαϊκή έξοδο από Παναθηναϊκό

Χάρη στην νίκη του στην Λάρισα, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 27 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον Πανιώνιο, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση.

 

Από εκεί που το Σάββατο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωνε ότι η ομάδα του δεν έχει σωθεί ακόμα μαθηματικά, αίφνης το διπλό του Παναθηναϊκού στην Λάρισα ξαναδίνει έναν χειροπιαστό λιγάκι πιο ψηλό στόχο για το «τριφύλλι».

 

Με την νίκη του στην AEL FC Arena, οι πράσινοι έφτασαν στους 27 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον Πανιώνιο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση. Πάντως σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως οι πράσινοι ξεκίνησαν με -2 λόγω τιμωρίας καθώς αν δεν υπήρχε αυτή τώρα θα ήταν στους 29 βαθμούς.

 

Γιατί η 5η θέση έχει τόσο μεγάλο νόημα; Σε περίπτωση που το κύπελλο πάει στα χέρια είτε του ΠΑΟΚ είτε της ΑΕΚ, τότε η ομάδα που θα κατακτήσει την πέμπτη θέση παίρνει αυτόματα εισιτήριο για το επόμενο Europa League.

 

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στις υπόλοιπες 8 αγωνιστικές της Super League είναι αρκετά δύσκολο (παιχνίδια με Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Ξάνθη εντός και με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο εκτός), ωστόσο η διαφορά των τεσσάρων πόντων αυτή τη στιγμή κάνει την θέση απόλυτα διεκδικίσιμη για έναν όμιλο 6-7 ομάδων που συνωστίζονται από την 5η ως την 11η θέση ανάμεσα σε 6 βαθμούς.

 

Ωστόσο, για να έχει νόημα η τυχόν κατάκτηση της 5ης θέσης για τον Παναθηναϊκό, πρέπει να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο αν καταφέρει να ρυθμίσει τις όποιες οφειλές του και πάρει το πράσινο φως από την ΟΥΕΦΑ.

 

Πάντως, ακόμα και σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός βγει 5ος και τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ, η ευρωπαϊκή θέση δεν χάνεται από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού την θέση του θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ