Κώστας Λογοθέτης: Ακραία αντιδημοκρατικό αυτό που κάνει ο κ. Γκιώνης

Ως ακραία αντιδημοκρατική, χαρακτήρισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Με τους πολίτες μπροστά» κ. Κώστας Λογοθέτης, την διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, όσον αφορά την έγκριση της μετατροπής της κοινοπραξίας σε Α.Ε.

 

 

Ο κ. Λογοθέτης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισήμανε ότι ενώ δεν έχει τεθεί ποτέ επίσημα σε ψηφοφορία το θέμα της μετατροπής της κοινοπραξίας σε Α.Ε. στο Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται η Δημοτική Αρχή να διανείμει ένα έντυπο, ένα έτοιμο καταστατικό με βάση το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο σαν να έχει ήδη εγκρίνει την μετατροπή. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μια ακραία αντιδημοκρατική διαδικασία η οποία βάζει στην άκρη τους Δημοτικούς Συμβούλους, το Δημοτικό Συμβούλιο…».

 

 

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γ. Γκιώνης και απευθυνόμενος στον κ. Λογοθέτη είπε πως είναι απαράδεκτο να θέτει θέμα διαδικασίας γιατί «εσείς την είχατε ξεκινήσει τη συζήτηση για την τροποποίηση της κοινοπραξίας σε Α.Ε…» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Κι ακόμα επισήμανε ότι η μετατροπή επιβάλλεται από το νόμο.

 

 

Στην δευτερολογία του ο Κ. Λογοθέτης κατηγόρησε τον κ. Γκιώνη ότι λέει ψέματα καθώς στις 2 Αυγούστου 2013 προκλήθηκε θεσμικά από τον συνέταιρο της κοινοπραξίας, ο οποίος έθεσε το θέμα της μετατροπής και μετά από ωμό εκβιασμό, ότι «ή κάνουμε ανώνυμη εταιρεία σε ένα μήνα ή κλείνουμε», ξεκίνησε τότε η συζήτηση χωρίς όμως να υπάρχει καμία επίσημη απόφαση που να εγκρίνει την μετατροπή. Προκάλεσε μάλιστα τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη να παρουσιάσει έστω και ένα έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται το αντίθετο. Αναφορικά με το νομικό πλαίσιο κατηγόρησε και πάλι τον κ. Γκιώνη ότι ψεύδεται καθώς σύμφωνα με την απάντηση νομικού που συμβουλεύει τον δήμο δεν είναι απαραίτητη και υποχρεωτική η μετατροπή των κοινοπραξιών καζίνο σε ανώνυμες εταιρείες.