Κώστας Λογοθέτης: "Κύριε Θυμή έχετε τεράστια ευθύνη"

Η τοποθέτηση του επικεφαλής του δημοτικού Συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά, Κώστα Λογοθέτη ως εισηγητή της πρότασης των δέκα δημοτικών συμβούλων για τη θέσπιση μέτρων για την προστασία του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου...

 

"Εμείς, υπερασπιστήκαμε το θεσμό του Δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αναρωτιέμαι: Ο Δήμαρχος, το υπερασπίστηκε εκείνη τη στιγμή; Περιμέναμε μετά το σοκ του Δημάρχου να ακούσουμε μια λέξη από το στόμα του Δημάρχου. Ακούσαμε "Δεν θυμάμαι, δεν έβλαψα το Δήμο" κτλ. Το ίδιο συνέβη και σήμερα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε κάποια χρήματα ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ και όταν τον ρωτάμε τι συμβαίνει, μας απαντά ότι θα μας πει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα περνάμε στη λογική ενός κανόνα. Ότι κάθε μικρό θαύμα περνάνε 2 ημέρες για να το ξεχάσουμε, το μεγάλο θαύμα τρεις. Άρα, αν δεν απαντήσουμε 3 ημέρες, την τέταρτη το ξέχασαν όλοι. Έτσι ευτελίζουμε το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου", ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στον πρόλογό του.

 

"Πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, προτείνουμε να συγκληθεί μια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, έτσι ώστε να δούμε ξανά τον κανονισμό και να συμπληρώσουμε ή να διορθώσουμε κάποια άρθρα του. Και επειδή έχουμε εντοπίσει ποια σημεία θέλουν διόρθωση, θα σας πω για παράδειγμα να εξετάσουμε αν τα προ ημερησίας θέματα πρέπει να τα συζητάμε πριν ή μετά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σε περίπτωση επίσης που κάποιος θέλει να ενημερώσει το Σώμα για κάτι, να μην έρχεται και να μοιράζει φωτοτυπίες. Θα πρέπει αυτές να δίνονται σε εσάς και εσείς να μας το μοιράζετε", ήταν η πρόταση του ως εισηγητής των 10 δημοτικών συμβούλων που συνυπέγραψαν το θέμα προς συζήτηση.

 

Δείτε το video: