Κώστας Λογοθέτης: ¨Ζούμε σε έναν αυτοδιοικητικό παραλογισμό"

Με βολές κατά του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη για την παρουσία του την ώρα των υπογραφών του Ιρλανδού επιχειρηματία με την τράπεζα Πειραιώς, αλλά και κατά της Μαρίας Πρωτοπαππά που "ξαφνικά ανακάλυψε αδιαφάνεια στο Δήμο, ενώ στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας της εκεί, δεν μίλησε ποτέ", απάντησε ο Κώστας Λογοθέτης στις τοποθετήσεις των δύο αιρετών που προηγήθηκαν. Τέλος, φανερά οργισμένος αναρωτήθηκε "ποιός δίνει το δικαίωμα σε αιρετούς να παίρνουν τη ρομφαία από τον εισαγγελέα και να κάνει τον εισαγγελέα; Δεν είναι φασισμός κάποιος να χρησιμοποιεί ακριβώς αυτό το θέμα για να μπορεί να αποκλείσει τους πολίτες από την επιλογή μας;";

 

"Κύριε πρόεδρε, νομίζω ότι ζούμε σε έναν αυτοδιοικητικό παραλογισμό. Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή την έκθεση ιδεών που διαβάσατε εδώ και θέλω επ αυτού να σας κάνω μια παρατήρηση. Ναι, όντως έχετε τη λαϊκή εντολή, αλλά η λαϊκή εντολή στην πολιτική, δεν είναι ένα κενό γράμμα. Είναι ένα γράμμα που περιέχει ουσία και διέπεται από νόμους και κανόνες. Δηλαδή υπάρχει ένα δημοτικό συμβούλιο, υπάρχουν οι επιτροπές και ο δήμαρχος, που δεν ψηφίζει, είναι ο κομιστής των απόψεων του δημοτικού συμβουλίου. Από ποιόν, λοιπόν, πήρατε τη λαϊκή εντολή για να συνομιλήσετε με επενδυτές. Εξηγήστε μας πραγματικά αν υπάρχει επενδυτής. Εμείς, ξέρετε, ως παράταξη, δεν βγάλαμε κανένα Δελτίο Τύπου γιατί δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση. Και ακούστε τώρα, βρέθηκε ο Δήμαρχος, ο πρώτος πολίτης της πόλης, βρέθηκε σε μια υπογραφή της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., με έναν επιχειρηματία, ο οποίος αγόρασε το δάνειο της τράπεζας. Εμείς ως τι ήμασταν εκεί; Ο Δήμαρχος από ποιον πήρε εντολή να είναι παρών; Ο Δήμαρχος τι εκπροσωπούσε εκεί; Και αν πράγματι εκπροσωπούσε κάτι και αν πράγματι υπάρχει μια πελώρια χαρά και ικανοποίηση, πείτε το και σε εμάς κύριε δήμαρχε να χαρούμε όλοι μας. Σας ρώτησα τι υπεγράφη και μου είπατε δύο δάνεια. Εγώ ξέρω ότι πρόκειται για ένα δάνειο της Club Hotel Α.Ε. Και άλλο ένα δάνειο της κοινοπραξίας. Αλήθεια, αγοράστηκε το δάνειο της κοινοπραξίας; Το δάνειο που κάνατε εσείς το διαχειριστικό συμβούλειο το 2008 - 2009, που το πήρε η Κοινοπραξία από την Τράπεζα Πειραιώς χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Εαν λοιπόν πουλήθηκε αυτό το δάνειο, πρόκειται για το δάνειο που περιέχεται στο 106 Β. Το δάνειο αυτό, έχει κουρευτεί κατά 50%. Και έχει περιγραφεί πλήρως, ο τρόπος της πληρωμής του". 

 

"Υπάρχει ένας χρόνος 5 μηνών πριν που κάποιοι από την παράταξη του κ. Γκιώνη έχουν φύγει. Αυτό είναι φυσιολογικό, συμβαίνει. Ξέρετε, όμως, για εμάς που είμαστε αντιπολίτευση, τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ εύκολα και απλά. Διότι οι μεν, λένε στους δε, αυτά που θα έπρεπε να λέμε εμείς ως επιχείρημα και να κερδίζουμε τις εντυπώσεις. Κι έτσι να διαμορφώνεται ένα πολιτικό σκηνικό και ένα τοπίο που προσδιορίζει τους προηγούμενους χρόνους. Εάν λοιπόν θεωρήσουμε ότι πριν κάποιους μήνες υπήρχε μια παράταξη που είχε στις τάξεις της, την κυρία Πρωτοπαππά, τον κύριο Νικολάου, τον κύριο Πέτρου, τον κύριος Γεωργίου και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν και λένε ότι δεν έγινε τίποτα στην πόλη, επιβεβαιωνόμαστε εμείς που θεωρούμε ότι 5 χρόνια πήγαν χαμένα. Θα σας πω το εξής κυρία Πρωτοπαππά: Στην ανακοίνωση που βγάλατε, λέτε ότι ο δήμος λειτούργησε με πλήρη αδιαφάνεια. Η αδιαφάνεια δηλαδή είναι ένας πυρετός που δημιουργήθηκε σήμερα και πριν δεν υπήρχε; Η αδιαφάνεια υπήρχε και επί των ημερών σας; Και γιατί δεν καταγγέλθηκε ποτέ;"

 

"Κάποιοι, θεωρώ ότι χτίζουν καριέρα, μέσα από δικαστικές υποθέσεις. Και να εξηγηθώ: Εγώ είμαι υπόδικος 18 φορές. Όχι μία. Την Παρασκευή, θα πάω για άλλη μια φορά στον Εισαγγελέα για τη Νεραϊδοχώρα. Αυτό, θεωρώ ότι είναι αδιανόητο, να το παίρνει κάποιος και να το κάνει σημαία. Να χτίζει καριέρα πάνω σε αυτό το υπόδικος. Και μιλάμε για τον Κώστα το Λογοθέτη, ο οποίος πήρε παραμάσχαλα ένα φάκελο, για τη θητεία του οποίου δεν μιλούσε κανένας πριν από αυτόν για τις δικαστικές διαφορές μας με το Καζίνο. Το παίρνει λοιπόν αυτό κάποιος το θέμα, το πηγαίνει στα σπίτια και λένε ότι εμείς είμαστε οι καθαροί και οι άλλοι είναι οι υπόδικοι. Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να έχετε μια ρομφαία ενός εισαγγελέα και να τη γυρίζετε και εμείς να σκύβουμε το κεφάλι μπας και μας το πάρει; Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα, ποιά νομοθεσία υπάρχει να δίνει το δικαίωμα σε αιρετούς να παίρνουν τη ρομφαία από τον εισαγγελέα και να κάνει τον εισαγγελέα; Δεν είναι φασισμός κάποιος να χρησιμοποιεί ακριβώς αυτό το θέμα για να μπορεί να αποκλείσει τους πολίτες από την επιλογή μας;"

 

Δείτε το video: