Κόβει το κάπνισμα στους δημοτικούς συμβούλους ο Νανόπουλος…

Στην πλήρη και απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους του δήμου Κορινθίων προχωρά ο Βασίλης Νανόπουλος υλοποιώντας και επίσημα την κυβερνητική απόφαση.

 

Όπως αναφέρεται σε απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια:

1. Απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους του Δήμου Κορινθίων, στους χώρους εργασίας, συνεδριάσεων, εκδηλώσεων, αναμονής, διαδρόμους, αίθριο, κλιμακοστάσια, βοηθητικούς χώρους, αποθήκες, αποχωρητήρια, τόσο από τους υπηρετούντες υπαλλήλους, όσο και από τους αιρετούς και τους δημότες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Δήμου.

2. Επιβάλλεται η απομάκρυνση σταχτοδοχείων στους χώρους που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

3. Στους χώρους που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα θα αναρτηθούν σήματα απαγόρευσης του καπνίσματος σε εμφανή σημεία και η σήμανση αυτή θα επαναλαμβάνεται κάθε δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα.

 

Το ενδιαφέρον είναι πως η απόφαση δεν περιορίζεται μόνο στο δημαρχείο, αλλά επεκτείνεται παντού: στα αμαξοστάσια, στα γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων, στα Τμήματα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αλλά και στο δημοτικό θέατρο (ακόμα και στο φουαγιέ).

 

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα τηρηθεί η σχετική απόφαση ειδικά κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όταν οι καπνιστές σύμβουλοι συχνότατα “δραπετεύουν” της συνεδριάσεως προκειμένου να καπνίσουν έξω απο την αίθουσα και πλέον θα πρέπει να βγουν στο μπαλκόνι.

 

korinthia.net.gr