Λάρισα: Πανικός σε λεωφορείο λόγω επιβάτη με μηνιγγίτιδα

Πανικός επικράτησε σε λεωφορείο στη Λάρισα, εξαιτίας ενός επιβάτη με φυματιώδη μηνιγγίτιδα, που λιποθύμησε το πρωί της Παρασκευής.

 

 

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιβάτης του λεωφορείου, πακιστανικής καταγωγής, λιποθύμησε. Άμεσα, ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο και γιατροί που συνταξίδευαν, έσπευσαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Όπως διαπιστώθηκε, ο άντρας έπασχε από φυματιώδη μηνιγγίτιδα, κάτι που προκάλεσε αρχικά πανικό. Αμέσως ειδοποιήθηκε στο προσωπικό του τηλέφωνο από επιβάτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε και ενημέρωσε για την υπόθεση τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

 

 

Όπως προέκυψε, ο άνδρας νοσηλευόταν με τη συγκεκριμένη ασθένεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, από το οποίο και μετέβη στην Αθήνα για να συγκεντρώσει προσωπικά έγγραφα που κρίθηκαν απαραίτητα για τη νοσηλεία του, καθώς όπως ξεκαθαρίστηκε από το νοσηλευτικό ίδρυμα, η νόσος του δεν είναι μεταδοτική. 

 

 

Ο Πακιστανός μετέβη στην Αθήνα, αλλά στην επιστροφή του υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Παρά τις διαβεβαιώσεις, όμως, ότι η συγκεκριμένη μορφή μηνιγγίτιδας δεν είναι μεταδοτική, με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων, στο λεωφορείο επέβαιναν και μαθητές με καθηγητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Τελικά το δρομολόγιο συνεχίστηκε με περίπου μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

 

ethnos.gr