Λήξη συναγερμού: Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του μάγειρα του Blue Tune (UPD)

Καθησυχαστικοί είναι οι αρμόδιοι αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους επήλθε ο θάνατος του 40χρονου μέλους του πληρώματος του υπό σημαία Αντίγκουα, φορτηγού πλοίου Blue Tune.

 

Το φορτηγό κατέφθασε στην Αντίκυρα σήμερα στις 8:00 το πρωί, κενό φορτίου. Μόλις το πλοίο έδεσε, ο καπετάνιος ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές της Αντίκυρας ότι "προ 24ώρου είχε αποβιώσει μέλος του πληρώματος", δηαδή ο 40χρονος μάγειρας του πλοίου είχε πεθάνει από χθες, Κυριακή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις λιμενικές Αρχές και ενημερώθηκε το Αρχηγείο. Παράλληλα, το πλοίο τέθηκε αμέσως σε καραντίνα, διαδικασία που ακολουθείται πάγια σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

Πριν από λίγη ώρα ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ και ανέβηκε στο πλοίο (περίπου στις 12:30) κλιμάκιο, με ιδιώτη ιατροδικαστή, προκειμένου να εξετάσει τη σωρό του εκκλιπόντος μέλους του πληρώματος. Η γνωμάτευση ήταν, σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ότι κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια και όχι από μολυσματική ασθένεια.

 

Η διάγνωση είναι μάλλον οριστική και εντός των επομενων ωρών θα λήξει η ιατρική καραντίνα και θα εκκινήσει η διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, προκειμένου να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να εξαχθούν τα τελικά συμπέρασματα, για τα αίτια του θανάτου. Ως τότε το φορτηγό πλοίο θα παραμείνει στην Αντίκυρα.

 

 

 

 

 

Πηγή: tvstar

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ