Λουτράκι: Επιλογή Ευθύνης - Πρωτοφανές η διαφωνία να μεταφράζεται σε αποχή!

Αναβλήθηκαν όπως αναμενόταν οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, καθώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός δημοτικών συμβούλων, αφού όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, οι 5 από τις 6 παρατάξεις της αντιπολίτευσης (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης), είχαν εκδώσει κοινό Δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημέρωναν ότι δεν θα δώσουν το παρών...

 

Ο επικεφαλής της παράταξης "Επιλογή Ευθύνης" Κωστή Ζερβού, παρά το γεγονός ότι συνυπέγραψε το Δελτίο Τύπου μαζί με τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έδωσε το παρών κανονικά στη σημερινή συνεδρίαση και στη συνέχεια, αποχώρησε. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η κίνηση του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του, Αλκιβιάδη Δρίτσα, ο οποίος ήταν και το μοναδικό μέλος της αντιπολίτευσης που έδωσε κανονικά το παρών και στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητιόταν ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2020.

 

Για το σημερινό γεγονός, πριν από λίγο η δημοτική παράταξη "Επιλογή Ευθύνης", εξέδωσε Δελτίο Τύπου. Αναλυτικά:

 

Ο στόχος ήταν κοινός και τελικά επετεύχθη. Το Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Δεκεμβρίου 2019 με μοναδικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Και σε αυτό συνέβαλε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Η αφετηρία του καθενός είναι διαφορετική όμως και για αυτό το λόγο νιώθουμε την ανάγκη να διαφοροποιηθούμε σε ένα βαθμό από το κοινό δελτίο τύπου. Ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αναλάβαμε την ευθύνη να εκπροσωπούμε τους δημότες και να ασκούμε γόνιμη αντιπολίτευση. Δυστυχώς, μία σειρά νόμων και υπουργικών αποφάσεων νοθεύει τη λαϊκή ετυμηγορία, διαστρεβλώνοντας ουσιαστικά το αποτέλεσμα  των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

 

Ειδικά σε θέματα που άπτονται του οικονομικού προγραμματισμού, οι τροποποιήσεις στο νόμο του Κλεισθένη  μας στερούν  τη δυνατότητα να διαφοροποιούμαστε, αφαιρώντας μας ουσιαστικά το δικαίωμα στην πολιτική διαπραγμάτευση. Δεν μπορούμε να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό παρά μόνο να απέχουμε προσμετρώμενοι όμως ως προς την απαρτία.

 

Είναι πρωτοφανές η διαφωνία να μεταφράζεται σε αποχή!

 

Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να παραστούμε στο πρώτο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε στην αποδοχή ποσού  για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου και να μην συμμετέχουμε στην ειδική συνεδρίαση  με μοναδικό θέμα τον προϋπολογισμό.

 

Ήταν ο μόνος τρόπος να διατρανώσουμε τη διαφωνία μας και να σταθούμε απέναντι σε αυτήν τη δημοκρατική εκτροπή.

 

Για μία ακόμα φορά, στο βωμό της κυβερνησιμότητας θυσιάστηκε η Δημοκρατία!

 

Για την Επιλογή Ευθύνης

Ζερβός Κωστής

Δρίτσας Αλκιβιάδης