Λουτράκι: Ληστεία "καρμπόν" στην Τράπεζα Πειραιώς - Τι εξετάζει η Αστυνομία

Στόχος ληστών για άλλη μια φορά μέσα σε 3 μήνες, έπεσε το Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Λουτράκι.

 

Οι άγνωστοι δράστες, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν τρεις, μετέβησαν με αυτοκίνητο στο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς και το ανατίναξαν με τη μέθοδο της διοχέτευσης αερίου από τη σχισμή που πραγματοποιείται η ανάληψη των χρημάτων, με αποτέλεσμα την έκρηξη του αυτόματου πωλητή.

 

Στη συνέχεια, με το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που είναι πιθανότατα κλεμμένο, έπεσαν πάνω στις τζαμαρίες της τράπεζας. Μετά, μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό και με σίγουρες όσο και γρήγορες κινήσεις προκάλεσαν απανωτές ισχυρές εκρήξεις στα δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Τα ΑΤΜ διαλύθηκαν κυριολεκτικά και ολόκληρη η περιοχή σηκώθηκε στο πόδι.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ένταση των εκρήξεων ήταν τέτοια που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές και σε επιχείρηση που στεγάζεται ακριβώς πάνω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα από τις κασετίνες του ΑΤΜ και έφυγαν άπραγοι.

 

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου εξετάζουν πλάνα από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας στην προσπάθειά τους να τους εντοπίσουν.

 

Τι μελετά η Αστυνομία:

 

Οι δύο επιθέσεις που έγιναν στην Τράπεζα Πειραιώς με διαφορά 3 μηνών, είναι φαινομενικά παρόμοιες μεταξύ τους: Οι δράστες προσεγγίζουν το μηχάνημα ανάληψης χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα τύπου Jeep, χρησιμοποιούν  την ίδια μέθοδο, ενώ οι κλοπές έχουν γίνει Σαββατοκύριακο και ίδια περίπου ώρα.

 

Οι υπεύθυνοι πολλών τραπεζών στο Λουτράκι, έχουν θορυβηθεί από τις επιθέσεις και σχεδιάζουν πρόσθετα μέτρα προστασίας των ΑΤΜ τους. Κάποιες από αυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν περιμετρικά κάποια εμπόδια, προκειμένου να μην μπορεί το όχημα να χτυπήσει το ΑΤΜ. Το βασικότερο βέβαια, όπως λένε χαρακτηριστικά στο loutraki365.gr, είναι "να μην υπάρχουν πολλά χρήματα μέσα, καθώς αυτό είναι το πιο ασφαλές μέσο προστασίας".