Λουτράκι: Στον Εισαγγελέα για τα 54.000 ευρώ

Με αμείωτο ενδιαφέρον οι δημότες του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και όχι μόνο, καθώς το θέμα πλέον έχει πάρει Πανελλαδικές διαστάσεις, παρακολουθούν τις εξελίξεις των τελευταίων 20 ημερών σχετικά με τις καταθέσεις ύψους 54.000 ευρώ που φέρεται να έκανε ο εργολάβος Γιώργος Βλάχος σε προσωπικούς λογαριασμούς του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη και συγγενικών του προσώπων.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, παραδέχτηκε ότι τα καταθετήρια που μοίρασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την 21η Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Βλάχος "είναι αληθή και ισχύουν", αλλά τόνισε ότι αφορούν τον ίδιο και την οικογένειά του, ως πρόσωπα και όχι το Δήμο. Ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με το λόγο που κατατέθηκαν αυτά τα χρήματα.

 

Για το παραπάνω θέμα, το οποίο πλέον έχει πάρει Πανελλαδικές διαστάσεις, αφού τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites, έχουν ασχοληθεί με τα όσα διαδραματίζονται στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει εντολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. Φίλιππα Θυμή, να προσλάβει Νομικό Σύμβουλο, να απευθυνθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές και να ενημερώσει στη συνέχεια το Σώμα για τις ενέργειές του και για την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι αυτό συνέβη ύστερα από πρόταση 10 μελών της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα τους Βασίλειος Βασιλείου, Δημήτριος Βασιλείου, Δημήτριος Δέδες, Αλκιβιάδης Δρίτσας, Κωνσταντίνος Ζερβός, Ιωάννης Β. Καραπανάγος, Κασσιανή Κόντη, Κωνσταντίνος Λογοθέτης, Αθανάσιος Μουζάκης και Θεόδωρος Πέτρου οι οποίοι κατέθεσαν γραπτό αίτημα, ζητώντας έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα το συγκεκριμένο θέμα.

 

Η απόφαση του Δ.Σ. πάρθηκε κατά πλειοψηφία, με τη συμμετοχή και των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, καθώς ο συνδυασμός της Μαρίας Πρωτοπαππά δεν ψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση, αφού τα μέλη του συνδυασμού Δύναμη Δημιουργίας είχαν την άποψη ότι τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να συνοδεύουν και οι αρχηγοί των παρατάξεων. Λευκό, ψήφισε ο Χρήστος Ασημακόπουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

 

Για το ίδιο θέμα, υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας Κορίνθου έχει ενημερωθεί και από τον Γιώργο Κοντό, ο οποίος όπως αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τα καταθετήρια και τα κατέθεσε στον Εισαγγελέα Κορίνθου (σ.σ. στις 20 Απριλίου). Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης "Αλλάζουμε Μαζί", Γιάννης Καραπανάγος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κασσιανή Κόντη και Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, στις 7 Οκτωβρίου, εξέδωσαν Δελτίο Τύπου, μέσω του οποίου δήλωσαν ότι ενημέρωσαν τόσο την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κορίνθου όσο και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου.