Λουτράκι: Τι έγινε στη δίκη των 11 στο Ναύπλιο

Συνεχίστηκε λίγο μετά από τις 9:00 το πρωί, η “Δίκη των 11” στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο Ναύπλιο, συνεπεία του παραπεμπτικού βουλεύματος 30/2018 του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου. Από τους κατηγορουμένους, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παραστάθηκαν όλοι, καθώς ο Ρεμαντάς εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του με την συγκατάθεση της έδρας. 

 

Απών φυσικά για άλλη μια φορά και ο John J. Alfred για τον οποίο το δικαστήριο διατηρεί το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί το 2017 (αρ. 13/2017) και διατάσσει τη σύλληψή και την προσωρινή κράτησή του.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα ήταν η ημέρα εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας, Περικλή Μπαλοδήμου, ο οποίος κατέθετε επί 3 ώρες και του δημοσιογράφου Πάνου Ηλιακόπουλου, ο οποίος κατέθετε για περίπου 1,5 ώρα.

 

Η υπεράσπιση, δια στόματος του δικηγόρου Βασίλη Γαρούφη, ο οποίος μάλιστα αγόρευσε σήμερα με τη χρήση οξυγόνου, ζήτησε τη διακοπή της δίκης στις 2 το μεσημέρι, πριν δηλαδή ξεκινήσει την κατάθεσή του ο ουσιώδης μάρτυρας κατηγορίας, Δημήτρης Λογοθέτης, κάτι που έγινε δεκτό από την έδρα. Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξε ο κ. Γαρούφης, αυτό θα ήταν σημαντικό, προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάθεσή του χωρίς διακοπές ο κ. Λογοθέτης και στη συνέχεια να του γίνουν ερωτήσεις.

 

Ως ημερομηνία συνέχισης της δίκης ορίστηκε η 9η Μαρτίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

 

Εν τω μεταξύ, αξίζει να αναφερθεί ότι στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο Ναύπλιο, δεν υπήρχε σχεδόν κανένας πλην των ενδιαφερομένων για να παρακολουθήσει τη δίκη, κάτι που παρατήρησε ο δικηγόρος στελέχους του Καζίνο, που έλεγε "Να ορίστε, κανείς Λουτρακιώτης δεν ήρθε. Συνεπώς, εμείς δεν βλάψαμε τον τόπο. Αν τον είχαμε βλάψει, όλοι θα ήταν εδώ για να διαμαρτυρηθούν"...