Λύγισε από κούραση και Βαβρίνκα ο Τσιτσιπάς στο Ρολάν Γκαρός

Στη φάση των «16» σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός.

 

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε σήμερα (2/6) τον Στάνισλας Βαβρίνκα στο κορτ «Σουζάν Λενγκλέν» και ο Ελβετός, νούμερο 28 στον κόσμο και 24 στο κυρίως ταμπλό, επικράτησε με 7(8)-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6, βάζοντας τέλος στα... όνειρα του 20χρονου να προκριθεί στους προημιτελικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς νικήθηκε σήμερα και από την... κούραση, καθώς η αναμέτρηση με τον Βαβρίνκα κράτησε 5 ώρες και 9 λεπτά! Από την πλευρά του, ο 34χρονος «Σταν» πήρε το «εισιτήριο» για τους «8» της διοργάνωσης, όπου θα αναμετρηθεί με τον σπουδαίο συμπατριώτη του, Ρότζερ Φέντερερ.

 

 

Στο πρώτο σετ κανείς από τους δύο «μονομάχους» δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα ο αγώνας να φτάσει στο 6-6 και το σετ να κριθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί ο 34χρονος Βαβρίνκα ήταν πιο αποτελεσματικός και επικράτησε με 8-6, παίρνοντας το πρώτο σετ σε 57 λεπτά.

 

 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-0, αλλά ο Βαβρίνκα ισοφάρισε σε 3-3. Όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το 4-3, ενώ στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς του Ελβετού και προηγήθηκε 5-3. Ο Βαβρίνκα ισοφάρισε σε 5-5, ωστόσο στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς βρήκε τις... απαντήσεις και πήρε το δεύτερο σετ με 7-5, μετά από «μάχη» 1 ώρας και 17 λεπτών.

 

 

Στο τέταρτο γκέιμ του τρίτου σετ ο Βαβρίνκα «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε 4-3. Λίγο αργότερα ο Ελβετός έκανε το 5-3 και, παρά τις προσπάθειες του Τσιτσιπά που μείωσε σε 5-4, πήρε το τρίτο σετ με 6-4 σε 54 λεπτά. Σημείο «κλειδί» σε αυτό το σετ ήταν τα αβίαστα λάθη, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει 13 και τον Βαβρίνκα μόλις 4.

 

 

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος «έσπασε» το σερβίς του Βαβρίνκα για το 2-0, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε 3-0, ωστόσο ο Ελβετός έκανε το 3-1 και με break μείωσε σε 3-2. Ο Τσιτσιπάς «απάντησε» με break για το 4-2, προηγήθηκε 5-2 και, παρότι ο Βαβρίνκα μείωσε, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το σετ με 6-3 σε 43 λεπτά και ισοφάρισε σε 2-2.

 

 

Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε πέμπτο σετ, στο οποίο οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους έως και το 7-6, με το οποίο προηγήθηκε ο Βαβρίνκα. Εκεί ο Ελβετός έκανε το break στον Τσιτσιπά και διαμόρφωσε το 8-6, με το οποίο πήρε το σετ και τη νίκη.

 

cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ