Ματίνα Σωτηρίου: Η πιο μικρή… μεγάλη αθλήτρια της Ευρώπης

 

Μια 15χρονη αθλήτρια από τις Σέρρες έκλεψε τις εντυπώσεις στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Ουέλβα της Ισπανίας.

 

 

Η Ματίνα Σωτηρίου πήρε μέρος στο πρώτο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση αν και ήταν η μικρότερη ηλικιακά από όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν σε αυτό.  Στο πρώτο της παιχνίδι στην μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, η Ματίνα Σωτηρίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Τουρκάλα πρωταθλήτρια Ντεμιρμπάγκ, Νο 70 στον κόσμο και κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερη από την Σερραία αθλήτρια. Το ματς  ξεκίνησε μαγικά για την Ματίνα που προηγήθηκε 6-0 , 11-3 και μετά έφτασε στο 19-19 που έληξε με 21-19 τελικά υπέρ της Ντεμιρμπάγκ . Το 2ο game ήταν ένας μονόλογος της έμπειρης Τουρκάλας, η Σερραία πρωταθλήτρια έμεινε από δυνάμεις και τελικά έχασε με 21-7 αλλά κέρδισε πολλά από τη συμμετοχή της σε αυτήν τη σπουδαία διοργάνωση.

 

 

Η Ματίνα Σωτηρίου με τον προπονητής της, Αλέξανδρο Καντζόγλου

 

 

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με την εικόνα της ιδιαίτερα στο πρώτο game. Η Ματίνα είχε δυνάμεις και έδειξε ότι είναι ανταγωνιστική» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο προπονητής της Αλέξανδρος Καντζόγλου που τόνισε: «Ήταν τεράστια εμπειρία που αναμένουμε να μας βοηθήσει στις επόμενες  δύο μεγάλες διοργανώσεις όπου θα συμμετάσχει η Ματίνα, δηλαδή στο Μεσογειακό στην Ισπανία 22-30 Ιουνίου και στο Πανευρωπαϊκό Κ19 στις 11-16 Σεπτεμβρίου στην Εσθονία». Η Ματίνα απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι το μέλλον της ανήκει και ότι η Ελληνική αντιπτέριση μπορεί να περιμένει πολλές διακρίσεις από τη Σερραία αθλήτρια που είναι Νο 1 στον πίνακα αξιολόγησης U15 του Ευρωπαϊκού ράκινγκ λιστ.

 

 

Τον αγώνα της Ματίνας Σωτηρίου παρακολούθησε όλος ο πλανήτης αφού η διοργάνωση είναι η κορυφαία της Ευρώπης

 

ert.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ