Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στο Δήμο Σικυωνίων

O Δήμος Σικυωνίων στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου 2019 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σικυωνίων και εξετάστηκαν συνολικά 445 γυναίκες, εκ των οποίων οι 324 εξετάστηκαν στο Κιάτο, οι 16 στο Κρυονέρι, οι 54 στους Καλλιάνους και οι 51 στο Μεσινό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 219 από αυτές βρέθηκε να πάσχουν από οστεοπενία και 80 από οστεοπόρωση.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας. Οι γυναίκες του Δήμου ανταποκρίθηκαν θετικά και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα,  αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση, στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.

Ο Δήμος Σικυωνίων είναι ενεργό μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ από το 2010 και, σε συνεργασία με αυτό, υλοποιεί σε τακτά διαστήματα προγράμματα του δικτύου που αφορούν σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, με στόχο την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας. Ο Δήμαρχος τόνισε την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στα στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ για το δημιουργικό τους έργο.

Ο Δήμαρχος τέλος τόνισε ότι στο Δήμο Σικυωνίων η πρόληψη αποτελεί προτεραιότητα με στόχο τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου προλαμβάνουμε τα νοσήματα και διατηρούμε την ποιότητα ζωής των ασθενών».

 

korinthostv.gr