«Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία»

Περισσότερες πληροφορίες για τον ιερέα από την Κέρκυρα που φέρεται να ασελγούσε σε δύο ανήλικες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, τα δύο κορίτσια περιέγραψαν τις κινήσεις του ιερέα, με τον ίδιο να κάνει λόγο για παρεξήγηση.

 

Στη μήνυση  που κατέθεσε αρχές Σεπτεμβρίου το πρώτο κορίτσι, το οποίο σήμερα είναι 16 ετών περιγράφει με λεπτομέρειες  τον εφιάλτη που έζησε από τον ιερέα.

 

Το κορίτσι ντρεπόταν για τα όσα, όπως ισχυρίζεται, της έκανε ένα καλοκαίρι και σε ηλικία 12 ετών.

 

«Ασέλγησε πάνω  μου εκείνο το καλοκαίρι πάνω από τρεις φορές. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία», ισχυρίστηκε το ένα κορίτσι.

 

Την περασμένη Δευτέρα ο ιερέας κλήθηκε να δώσει έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτος. Εκεί συνάντησε την οργή των συγγενών, όπως και το πρωί της Παρασκευής.

 

Παράλληλα την ώρα που ο ιερεάς δεχόταν τον προπηλακισμό  από τους συγγενείς της, οι γονείς μίας 14χρονης κατέθεταν και αυτοί μήνυση εναντίον του για ασελγείς πράξεις.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η σύζυγος του ιερέα όταν έμαθε ότι οι γονείς του δευτέρου κοριτσιού θα κατέθεταν μήνυση πήγε στο σπίτι τους και προκάλεσε επεισόδιο. Χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία για να αποτραπούν τα χειρότερα.

 

Ο ιερέας μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου αγνοούσε ότι τον έχει καταγγείλει και δεύτερο κορίτσι.

 

Μάλιστα για την πρώτη μήνυση ισχυρίζεται:

 

«Έχουν παρεξηγηθεί οι κινήσεις μου προς το κορίτσι. Ήμουν διαχυτικός όχι μόνο με αυτό το κορίτσι,  αλλά και με άλλα παιδιά γιατί έχω αδυναμία  στα παιδιά. Δεν έχω δικά μου παρά το γεγονός ότι έκανα  προσπάθειες να αποκτήσω με τη γυναίκα μου. Όσα ισχυρίζεται το κορίτσι τα αρνούμαι. Έχω ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού γι’ αυτό το οποίο πιθανόν να παρεξήγησε η ανήλικη».

 

O δικηγόρος των δύο κοριτσιών πάντως απάντησε στον ιερέα μέσω του Star, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση.

 

«Δυστυχώς για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν,  αλλά για πράξεις, οι οποίες δεν επιδέχονται  οποιασδήποτε παρερμηνείας. Με τεράστια ψυχική δύναμη απευθύνονται στην Δικαιοσύνη και αποτελούν φάρο ώστε όλα τα θύματα ασελγών πράξεων να μη διστάζουν να καταγγείλουν τέτοιες πράξεις  και να μη βιώσουν άλλα παιδιά όσα οι ίδιες βίωσαν», είπε ο  Ι. Α. Ρίγγας, δικηγόρος των δύο ανηλίκων.

 

Η υπόθεση  βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Ο ιερέας μετά τα χθεσινά επεισόδια νοσηλεύεται και για τις αρχές παραμένει ύποπτος.

 

Δείτε όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR:

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ